Antalyaspor’un yeni transferi Shoya Nakajima, Necip Uysal'a rakip oldu

09.09.2022 - 10:31 | Son Güncellenme: 09.09.2022 - 10:42

Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor’un Porto’dan yeni transfer ettiği Shoya Nakajima, Beşiktaş'ın kaptanı Necip Uysal'a rakip oldu. Detaylar...

Antalyaspor’un yeni transferi Shoya Nakajima, Necip Uysal'a rakip oldu

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş’ta 2009 yılında alt yapıdan A takıma çıkan ve kaptanlığa kadar yükselen Necip Uysal, yıllardır Siyah-Beyazlılarda pek çok bölgede mücadele verirken, takımda adeta joker görevi üstlendi. Savunma ve orta sahada neredeyse her bölgede yaşanan açığı kapatmak için formasını sırtına geçiren Necip Uysal’a Süper Lig’de yeni bir rakip çıktı. Antalyaspor’un transfer sezonunun son gününde renklerine bağladığı Shoya Nakajima, hücumun neredeyse her bölgesinde görev alabilmesiyle dikkat çekiyor. 

En çok sol kanatta oynadı

Portekiz'in dev kulübü Porto'dan transfer edilen Japon futbolcu, bugüne kadar çıktığı 266 maçta merkez orta saha, orta sahanın sağı ve solu, 10 numara, forvet arkası, sol kanat, sağ kanat ve santraforda görev alarak dikkat çekti. Nakajima’nın en çok görev aldığı pozisyon ise sol kanat oldu. 

2 yıllık imzaladı

Antalyaspor’un Porto’dan transfer ettiği Shoya Nakajima, bonservisiyle Antalyaspor’un yolunu tuttu. Kırmızı-Beyazlılarla 2 yıllık sözleşmeye imza atan 28 yaşındaki futbolcu, geçen sezon Portekiz’in Portimonense takımında kiralık olarak forma giymişti. Geçen sezon toplamda 25 maçta süre alan Japon futbolcu, 2 gol ve 5 asiste imza koyarken, 2019 yılında transfer olduğu Porto’da ise bugüne kadar 37 maça çıktı, 1 gol ve 4 asist üretti.

İlgini Çekebilir
Luyindama ve Nakajima Antalyaspor'da
Habere Git

47 milyon euro bonservis ödendi

Antalyaspor’un bonservis bedeli ödemeden transfer ettiği Shoya Nakajima için son 4 sezonda ödenen ücretler dikkat çekiyor. 2018-2019 sezonunda Portimonense’den Katar’ın Al-Duhail takımına 35 milyon euroya transfer olan Japon futbolcu, 1 sezon sonra ise 12 milyon euro karşılığında Porto’nun yolunu tuttu. 1.5 sezon Portekiz ekibinde kalan Nakajima, sırasıyla Al-Ain ve Portimonense’ye ücretsiz olarak kiraya gönderildi ve son olarak bonservis bedeli olmadan Antalyaspor’un yolunu tuttu.

Necip Uysal’ın Beşiktaş’ta görev aldığı bölgeler

Bölge Maç

Stoper 74

Sağ bek 49

Sol bek 3

Ön libero 172

Merkez orta saha 30

Orta sahanın sağı 8

Senin için hazırladığımız haberler