Adana Demirspor'da Assombalonga 2 Penaltı Kaçırdı Ama 2 Gol Attı

20.02.2022 - 15:32 | Son Güncellenme: 20.02.2022 - 15:45

Gaziantep FK ile Adana Demirspor karşılaştı. Maçta Günay Güvenç, Britt Assombalonga'nın attığı 2 penaltıyı da kurtardı. Fakat Assombalonga 2 gol attı.

Adana Demirspor'da Assombalonga 2 Penaltı Kaçırdı Ama 2 Gol Attı

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Adana Demirspor, Gaziantep FK'ya konuk oldu. 11 Mayıs 2021'den beri evinde yenilgi yüzü görmeyen Gaziantep, Adana Demirspor'a 3-0 mağlup oldu. Maça Assombalonga'nın kaçırdığı 2 penaltı damga vurdu.

Yunus 2 penaltı aldı

Adana Demirspor'un Galatasaray'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı ve gösterdiği performans ile birçok kulübün ilgisini çeken Yunus Akgün, iki kez Gaziantep savunmasına penaltı yaptırdı. Aldığı darbeler yüzünden ceza sahası içinde 2 kere yerde kalan Yunus için 2 defa penaltı düdüğü çalındı.

2 penaltıyı da kaçırdı!

Karşılaşmanın 18. dakikasında gol perdesini açan Britt Assombalonga, 56. dakikada kazanılan penaltıyı kullanmak için topun başına geçti. Golcü oyuncunun, kalecinin sağına vurduğu topu Günay Güvenç, uzanarak, çıkarmayı başardı. Assombalonga, 81. dakikada kazanılan diğer penaltıyı da kullanmak için tekrar beyaz noktanın başına geçti. Bu sefer kalecinin soluna gelen topu Günay, yine çıkardı.

Kaçırmasına rağmen 2 gol

Golcü futbolcu, üst üste kaçırdığı 2 penaltı nedeniyle şaşkına dönse de maçı 2 gol ile tamamlamayı bildi. Adana Demirspor'un 3-0 galip gelerek, zorlu Gaziantep deplasmanından seri bitirerek ayrıldığı maçta Assombalonga, 2 penaltı kaçırmasına raümen 2 gol atmayı başardı. İlk golünü 18. dakikada kaydeden forvet, ikinci golünü ise kaçırdığı son penaltının hemen 1 dakika sonrasında attı.

Assombalonga'nın bu sezonki performansı

Adana Demirspor ile başarılı bir grafik çizen Britt Assombalonga, Şimşekler ile bu sezon 29 maçta görev aldı. Tecrübeli forvet çıktığı karşılaşmalarda 12 kez rakip fileleri havalandırırken, 3 defa da takım arkadaşlarına gol pası vermeyi başardı.

Senin için hazırladığımız haberler