Araplar EuroLeague'in kasasını dolduracak! Fenerbahçe ve Anadolu Efes'e yıllık kazanç

10.01.2024 - 20:38 | Son Güncellenme: 10.01.2024 - 20:57

EuroLeague'de bir Dubai ekibinin lige katılacağı iddiaları gerçek oluyor. Birleşik Arap Emirlikleri heyeti EuroLeague'e yüklü bir teklif sundu.

Araplar EuroLeague'in kasasını dolduracak! Fenerbahçe ve Anadolu Efes'e yıllık kazanç

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague heyetinin geçtiğimiz yıl Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir heyetin lige bir takım katmak için yaptığı teklifi değerlendirdiği iddia edilmişti. Birleşme sürecinde sona gelindi.

EuroLeague'den milyon dolarlık anlaşma

İspanyol Mundo Deportivo'nun haberine göre; EuroLeague yönetimi BAE yönetimi ile 6 yılda 150 milyon Euro'luk bir gelir elde edebileceği bir anlaşma yaptı.

Dubai ekibi Balkanların ligine de geliyor

Anlaşma doğrultusunda 2024-2025 sezonundan itibaren EuroLeague'de mücadele edecek olan Dubai ekibi aynı zamanda Balkan ekiplerinin mücadele ettiği karma bir lig olan ABA'de de (Adriyatik Ligi) boy gösterecek.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe’den minik taraftarlara dev jest
Habere Git

Fenerbahçe ve Efes'in kasasına da para girecek

Taraflar arasında yapılan anlaşmadaki maddelerden birine göre de EuroLeague'in aralarında temsilcilerimiz Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes'in de bulunduğu 13 hissedar kulübü yıllık 1 milyon Euro kazanacak.

Astronomik harcama yapmalarından korkuluyor

Dubai ekibinin lige katılım sağlaması durumunda 40 milyon Euro civarında bir takım bütçesi ayırması bekleniyor. Buna istinaden Arap Yarımadası ekibinin EuroLeague'deki önemli yıldızları kadrosuna katmak için girişimde bulunması bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler