Arda Turan: "Türk Futbol Tarhinde Birçok Şeyi Değiştirdim"

14.07.2023 - 20:29 | Son Güncellenme: 14.07.2023 - 20:44

TFF 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, Galatasaray camiası, Okan Buruk, Fatih Terim, Caner Erkin ve Fenerbahçe'den ayrılan Arda Güler hakkında konuştu.

Arda Turan: "Türk Futbol Tarhinde Birçok Şeyi Değiştirdim"

TFF 1. Lig ekibi Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, Tivibu Spor'a önemli açıklamlarda bulundu. Genç çalıştırıcı, Galatasaray camiasından Fatih Terim, Okan Buruk gibi isimlerden övgü dolu sözlerle bahsetti. Arda Turan ayrıca, geçtiğimiz hafta Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler hakkında da konuştu.

"Okan Buruk'a çok güveniyoruz"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk hakkında konuşan Arda Turan, "Normalde başka teknik direktörler hakkında konuşmam ancak Galatasaray benim camiam. Okan Buruk'a çok güveniyoruz. İnsani değerlere çok değer veren biri ve bu, teknik direktörlükte unutulmuş bir şey. Oyuncular, insan olarak görülmek istiyor" dedi.

"Tüm kalbimizle onu destekliyoruz"

Sözlerine devam eden Arda Turan, "Ona, bize yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Galatasaraylı bir teknik direktör olarak, ondan çok daha büyük şeyler bekliyoruz ve tüm kalbimizle onu destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'a 21'lik dev stoper: Temasa geçildi!
Habere Git

"Fatih Terim'in futboldan uzak kalması rahatsız edici"

Arda Turan, Sarı-Kırmızılılar'ın efsane ismi Fatih Terim için ise "Fatih Terim, çalıştığı zaman çok daha mutlu. Sevdiği bir evladı olarak, bazen dinlenmesini istiyorum ancak onun gibi bir futbol adamının futboldan uzak kalması da rahatsız edici" diye konuştu.

"Terim'in yakaladığı başarıların yarısını bile yakalasak harika olur"

Turan, "Oyunu takip eden, sürekli geliştiren bir teknik direktör. İnsanların onu hep motivasyon üzerinden övmesi beni rahatsız etmiştir, hocanın en son özelliği motivasyondur. Bizde emeği çok büyük. İnşallah Fatih Terim'in yakaladığı başarıların yarısını bile yakalasak harika olur" açıklamasını yaptı.

"Oyuncu olarak Türk futbol tarihinde birçok şeyi değiştirdim"

En kariyerli Türk futbolculardan biri olan Arda Turan, gelecek hedefi hakkında, "Oyuncu olarak Türk futbol tarihinde birçok şeyi değiştirdiğimi düşünüyorum. Teknik direktör olarak da böyle hayallerim var" dedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ı üzen haber: Gece yarısı hastaneye kaldırıldı!
Habere Git

"Caner'e çok güveniyorum"

Eyüpspor'un yeni transferlerinden Caner Erkin'e güvendiğini belirten Arda Turan, "Caner Erkin, gittiği birçok takımda şampiyonluk yaşamış, önemli ve değerli bir oyuncu. Caner'e çok güveniyorum. En büyük transferlerimizden biri. Olgunluk döneminde. Burada olmasından çok mutluyum" şeklinde konuştu.

"Galatasaray teknik direktörlüğü için sıramızı uygun zamanda bekliyoruz"

Gelecekte Galatasaray'ın başına geçmek istediğini açıklayan Arda Turan şöyle konuştu: "Ben Galatasaraylıyım, benim çocukluk sevdam. Birçok fedakarlık yapmama rağmen bu sevdam yargılandı. İnsan sevdasına karşı her zaman bir özlem duyar. Galatasaray teknik direktörü olma hayalim var. Ama Okan abi gibi içimizden yetişmiş büyüklerimiz çok başarılı olacak ki bu fırsatlar bize daha iyi gelsin. O yüzden sıramızı uygun zamanda bekliyor olacağız, onun için hazırlanıyoruz"

"Arda Güler dünyanın en iyi futbolcularından olacaktır"

Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler hakkında ise Turan, "Arda Güler ülke futbolumuz için çok kıymetli bir kardeşimiz. Öncelikle Fenerbahçe Kulübü'ne Arda'nın gelişimine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Arda'ya hayatında başarılar diliyorum. İnanıyorum ki dünyanın en iyi futbolcularından olacaktır. Bizleri çok çok geçecektir" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler