Arda'nın peri masalı bitti mi?

07.01.2020 - 15:37 | Son Güncellenme: 07.01.2020 - 15:37

Arda'nın peri masalı bitti mi?

Galatasaray'da silinecekken Ersun Yanal'ın çalıştırdığı Manisaspor'da parladı... Tekrar Galatasaray'a döndü ve büyük başarılara imza atarak Atletico Madrid'in yolunu tuttu... Atletico Madrid'den dünya devi Barcelona'ya transfer oldu... 100 bin kişilik Nou Camp'tan, 3 bin taraftarın izlediği Başakşehir'e transferi... 

Barcelona'da zirveyi gören Arda Turan, şimdi kulüpsüz!

İşte yıldız oyuncunun inişli çıkışlı hikayesi... 

 

 

12 yaşında, Galatasaray altyapısında...

Arda Turan 1987 yılında İstanbul, Bayrampaşa'da doğdu.

Aslen Edirneli olan Arda, 12 yaşında Galatasaray altyapısında Sarı-Kırmızılı forma ile tanıştı.

2002 YILINDA MİLLİ TAKIM İLE TANIŞTI...

Dört sene Galatasaray PAF takımında oynayan Arda Turan, 2002 yılında da U16 Milli Takım formasını sırtına geçirdi. Arda, Türkiye A Milli Futbol Takımı'na yükselene dek oynadığı 79 milli maçta 15 gole imza attı.

Yetenekleriyle kendini kanıtlayan Arda Turan, 2004-2005 sezonunda Galatasaray'da A takıma yükseldi. Ancak tecrübe eksikliği bulunan genç oyuncu, forma şansı bulmakta zorlandı.

Tecrübe kazanması için 2005-2006 sezonunda Manisaspor’a kiralanan Arda Turan, burada Ersun Yanal ile dikkat çeken bir çıkış yakaladı ve Galatasaray'da dönemin teknik direktörü olan Eric Gerets'in gözüne girmeyi başardı.

Kiralık olarak oynadığı Manisaspor'dan fırtına gibi dönen Arda, Galatasaray formasıyla Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçında FK Mlada Boleslav’a iki gol atarak sükse yaptı.

Yenetekli oyuncu, bu sezonda oynadığı 31 lig maçında toplam 5 gol kaydetti.

Arda, A Milli Futbol Takımı formasını ise ilk kez 2008 yılında sırtına geçirdi. 

25 Mayıs 2008 tarihinde Türkiye ile Uruguay arasında oynanan müsabakada forma giyen Arda Turan, bu maçta ilk golünü kaydetti. 

 

Arda Turan, tarihler 2011'in Ağustos ayını gösterdiğinde 12 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Atletico Madrid'e transfer oldu ve İspanyol kulübüyle 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Sözleşmede ayrıca, "Atletico Madrid, UEFA Avrupa Ligi'ne kalırsa 500 bin, Şampiyonlar Ligi'ne kalırsa 1 milyon euro ekstra ödeme yapacaktır" maddesi de yer aldı.

Atletico Madrid formasıyla 178 maçta sahaya çıkan yıldız futbolcu, 22 gol, 32 asistlik bir performans sergiledi.

Atletico Madrid'de gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine toplayan Arda Turan, 7 Temmuz 2015 tarihinde ise görkemli bir törenle Barcelona'ya transfer oldu.

Arda Turan'a 5 yıllık imza attıran Katalan devi, Atletico Madrid'e ise 34 milyon Euro bonservis bedeli ve 7 milyon Euro başarı bonusu ödedi. 

 

Barcelona'ya transferi ile 'En pahalı Türk oyuncu' unvanını elde eden Arda Turan, Katalan devinde 55 maça çıktı ve 15 gol, 11 asistlik bir performans sergiledi.

Barcelona'da yeteri kadar forma şansı bulamayan Arda Turan'ın yeni durağı Medipol Başakşehir oldu.

15 Ocak 2018'de 2.5 yıllığına Başakşehir'e kiralanan Arda Turan, imza töreninde "Türkiye'ye dönersem Galatasaray'dan başka kulüpte oynamam" sözünün hatırlatılması üzerine, "Kulübüm bana kucağını açarsa diye başlayan bir cümleydi o" yanıtını verdi.

2006 yılında, Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in talebi üzerine primlerin oyunculara eşit şekilde dağıtılması talep edildi. Arda Turan'ın bu durumu sorun ettiği ve Terim'le tartışma yaşadığı öne sürüldü.

Arda'nın gazeteci Bilal Meşe'yi darp etmesi ve olayın kamuoyunda büyümesinin ardından yetenekli oyuncu milli takımı bıraktığını açıkladı.

Arda, 100 kez giydiği A Milli Futbol Takımı formasıyla 16 gol kaydetti.

Başakşehir formasıyla performansından çok sahada ve dışarıda yaşadığı sorunlarla gündeme gelen Arda Turan, beklentileri karşılayamadı.

Arda, İstanbul ekibinde 32 maçta süre aldı ve yalnızca 2 gol atıp 4 asist yapabildi.

Son dönemde Arda Turan'ın Galatasaray'a döneceğine yönelik haberler basında yer alırken, Sarı-Kırmızılı kulübün başkanı Mustafa Cengiz iddiaları kesin bir dille yalanladı.

Bugün öğlen saatlerinde Medipol Başakşehir'den yapılan açıklamada ise, Arda Turan'ın sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiği bildirildi.

Böylelikle İstanbul ekibindeki sayfasını da kapatan Arda Turan, dünya devi Barcelona'ya transferiyle gördüğü zirvenin ardından kulüpsiz kaldı.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler