ARD’ye konuştu: Eski A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz hâlâ şokta

30.09.2023 - 10:54 | Son Güncellenme: 30.09.2023 - 11:54

TFF tarafından A Milli Takım'daki görevine son verilen Stefan Kuntz, Türkiye’den gönderilişinde basın ve sosyal medyanın etkili olduğunu söyledi. Detaylar...

ARD’ye konuştu: Eski A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz hâlâ şokta

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Kısa süre önce Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Türk Milli Takımı Teknik Direktörlüğü görevine son verilen Stefan Kuntz, Alman ARD Televizyonu’nun bölgesel kanalı SR’de (Saarlandischer Rundfunk) katıldığı bir programda Türkiye’den gönderilişi hakkında konuştu. 6 dakika süren kısa röportajda Kuntz, gönderilmesinde Türk Basını ve sosyal medyanın önemli bir rolü olduğunu söyledi.

"Destek verilmediğini hissettim"

SRTV: Gönderilmeniz sizde ne kadar hayal kırıklığı yarattı?

Stefan Kuntz: Beni göreve getiren ve bazı hedefleri olan yönetim 1 yıl önce görevden ayrıldı. Sonra yeni bir yönetim geldi. Zaman geçtikçe bir güven ilişkisinin kalmadığını ve destek verilmediğini hissettim. Bundan sonrasında da içimden işin bir şekilde bu sonuca varacağını düşündüm. Kötü oldu çünkü çok puan almıştık o nedenle gerçek bir neden bulmak benim için zor, şu ana kadar da bulamadım.

"Almanya'da yalan söyleyemezsin, Türkiye'de bu yok"

SRTV: Türk medyasının sizin gönderilmenizdeki rolü neydi? Çünkü buradan çok agresif bir şekilde sizin gönderilmenizi istedikleri görünüyordu.

Kuntz: Çok büyük bir rolü oldu. Mesela burada yalan olan bir şey söyleyemezsin. Çünkü buna karşı hakkımı arayabilirim. Türkiye’de bu yok. Bazı yalan ve kurgulanmış haberlerin doğru kabul edilmesi yazık. Medyanın yanında çok daha kötüsü sosyal medya. Burayla karşılaştırılamaz. Başka ülkelerde gerçekler ve kanıtlara bakma duygusu vardır. Ama orada bunu görmek zor. Bununla birlikte oyuncular ve yöneticiler üzerinde bir baskı oluşmaya başlıyor.  

İlgini Çekebilir
Kuntz ile yollar neden ayrıldı?
Habere Git

SRTV: Peki Cumhurbaşkanı tarafından bir baskı yapıldı mı? Çünkü Erdoğan’ın Almanya’da Türk bir teknik direktör görmek istediği iddia edildi?

Kuntz: Hayır bunu söyleyememem, bilmiyorum. 

"Hırvatistan ile aynı puanda gayet iyi durumdaydık"

SRTV: Bu durumdan çıkarttığınız sonuç ne?

Kuntz: Belki kulağa garip gelecek ama süper. Almanya U21 takımından neden ayrıldım? Bir A milli takım çalıştırabileceğimi görmek istedim. Çünkü daha fazla baskı var ve bu baskıyla nasıl başa çıkabileceğimi görmek istedim. Tabii bir de yabancı olarak duyguların çok daha fazla rol oynuyor ve bununla birlikte kamuoyundan çok daha fazla baskı geliyor. Buradan çıkarttığım sonuçlar benim için çok önemli. Bundan sonraki tüm görevlerimde bana yardımcı olacak. İlk geldiğimde bana Dünya Kupası hedefi gösterildi ama play-off turunda Portekiz’e elendik. Daha sonra Uluslar Ligi’nde B Ligi’ne çıktık. Üçüncü hedef de Almanya’ya gitmekti. Orada da 10 puanla Hırvatistan ile aynı puanda gayet iyi durumdaydık. 

"Yönetim değişikliğinin hedefleri de değiştireceğini düşünmezdim"

SRTV: Hangi hataları bir kez daha yapmazdınız?

Kuntz: (Bir süre düşünüyor) Söylemesi zor. İyi bir soru, bu nedenle sizi tebrik ederim. Öncelikle yönetim değişikliğinin ulaşılmak istenen hedefleri de değiştireceğini düşünmezdim. Belki Türk kültürünü bu bağlamda daha hazırlıklı olmak için iyi irdelemem gerekirdi.

İlgini Çekebilir
Devrimi TFF yapar, ben Ermenistan maçına bakıyorum
Habere Git

Son röportajını Ajansspor'a verdi

Stefan Kuntz, görevinden ayrılmadan önce Türkiye'deki son özel röportajını Ajansspor'a vermişti. Alman teknik direktör, göreviyle ilgili soruya "Ben şu an sadece önümüzdeki Ermenistan maçını düşünüyorum" diyerek cevap vermişti. Ermenistan maçında berebare kalınmasının ardından Kuntz koltuğunu kaybetti.

Senin için hazırladığımız haberler