Arsenal efsanesinden Fenerbahçe itirafı!

13.01.2023 - 12:53 | Son Güncellenme: 13.01.2023 - 13:04

İngiliz futbolu ve Arsenal'in efsane oyuncusu Sol Campbell'den yıllar sonra Fenerbahçe itirafı geldi. Campbell, transfer döneminde yaşananları anlattı.

Arsenal efsanesinden Fenerbahçe itirafı!

AJANSSPOR HABER

Sol Campbell, İngiltere Milli Takımı formasını, 1996-2007 yıllarında 3'ünde kaptan olmak üzere 73 kez gidi.  Arsenal formasıyla 211 maça çıktı, 12 gol atarken 5 asist yaptı. 2002 ve 2004'te Londra ekisbiyle Premier Lig şampiyonluğuna ulaştı. Defanstaki müdahaleleriyle tanındı, Arsenal efsanesi oldu.

Campbell Antalya'ya geldi

Şu an 48 yaşında olan Sol Campbell WinterLeague Convention Hosted by Antalyaspor (WL Convention)" organizasyonu için geldiği Antalya'da açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'den gelen teklifi açıkladı

Türk futbolunu yakından takip ettiğini belirten Campell yıllar önce kendisine Fenerbahçe'den gelen teklifi açıkladı ve sarı lacivertli formayı giymeye çok yakın olduğunu söyledi.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Eyüp teklif yapmıştı... Fenerbahçe ve Galatasaray genç yıldızla ilgileniyor!
Habere Git

"Fenerbahçe'de oynamaya hevesliydim"

İngili futbolcu şöyle konuştu: "Premier Lig'de forma giyerken Türkiye Ligi'nde oynamayı düşündüm. Fenerbahçe'ye çok yakındım. Yanlış hatırlamıyorsam bundan 20 yıl kadar önceydi. Fenerbahçe beni transfer etmek için çok istekliydi. Ben de hevesliydim ancak çıkan pürüzler yüzünden gerçekleşmedi."

"İngiliz futbolcular iyi izler bıraktı"

Campbell, Türkiye'ye futbol oynamaya gelen İngiliz futbolcuların iyi izler bıraktığını söyledi. Arsenal'in eski yıldızı, "Les Ferdinand, Beşiktaş'ta oynamıştı. Müthiş, fantastik bir forvetti. Kısa bile olsa burada çok iyi hatıralar bıraktı. Aynı zamanda Kevin Campbell de iyiydi. Daniel Sturridge de Trabzonspor'da başarılıydı" dedi. 

"Türkiye tam bir futbol milleti"

Türk futdboluna övgüler yağdıran İngiliz futbol insanı "Türk futbolunda her zaman büyük bir coşku, tutku var. Türkiye'deki statları dolduran taraftarın futbol aşkı beni etkiledi. Herkes futbolu seviyor. Türkler tam bir futbol milleti" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe transferde şov yapacak! 5 imza birden
Habere Git

Sol Campbell kimdir?

İngiliz futbolunun unutulmayan isimlerinden Sol Campbell, 1992-2001 yılları arasında Tottenham forması giydi. 2001 yılında transfer olduğu Arsenal'de yıldızlaştı.  2001-2006 yılları arasında Arsenal ile oldukça başarılı bir dönem geçirdi. 2002 ve 2004'te Premier Lig şampiyonlukları yaşayan Sol Campbell, 2006'da da UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal ile finalde mücadele etti. 

2011'de futbolculuğu bıraktı

2006 sonrasında Portsmouth, Notts Country, kısa süreliğine yeniden Arsenal ve Newcastle United maceraları yaşayan Sol Campbell, 2011'de futbolculuk kariyerini sonlandırdı.

Senin için hazırladığımız haberler