Arsenal, Brentford'ı 1-0 yendi liderliğe yükseldi!

26.11.2023 - 00:04 | Son Güncellenme: 26.11.2023 - 00:07

İngiltere Premier Lig'in 13'üncü haftasında Arsenal, deplasmanda karşılaştığı Brentford'u mağlup etti ve liderliğe yükseldi. İşte maç sonucu, özet ve detaylar.

Arsenal, Brentford'ı 1-0 yendi liderliğe yükseldi!

AJANSSPOR HABER

Manchester City'nin Liverpool'la 1-1 berabere kaldığı haftada Arsenal, 89'uncu dakikada Kai Havertz'in attığı golle Brentford'ı 1-0 yendi İngiltere Premier Ligi'nde liderliğe yükseldi. Puanını 30'a yükselten Arsenal, Premier Lig'in yeni lideri oldu. Arsenal, bu galibiyetle birlikte Brentford'a 5 maçtır mağlup olmuyor. Premier Lig'in yeni lideri, en son 2021-2022 sezonunun ilk haftasında rakibine 2-0'lık skorla mağlup olmuştu. 

Kai Havertz Arsenal'ı lider yaptı

Bu sezon başında 75 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle Chelsea'den Arsenal'ın yolunu tutan Alman futbolcu Kai Havertz, Arsenal formasıyla sergilediği performansla Arsenal taraftarları tarafından sıkça eleştirildi. 

Brentford maçının son dakikalarında rakip ağları sarsmayı başaran 24 yaşındaki Havertz, attığı bu golle takımına 3 puanı ve Premier Lig liderliğini getirmiş oldu. Havertz, bu sezon Arsenal ile 20 resmi maçta 2 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

Bukayo Saka yine asistlerine devam etti

Arsenal'ın 22 yaşındaki yıldız kanat forveti Bukayo Saka, son olarak Brentford maçında Kai Havertz'in attığı galibiyet golünde pası veren oyuncu oldu. Bu sezon 18 maça çıkan Saka, 6 gol ve 9 asistle takımının en skorer oyuncusu konumunda. Geçen sezon 48 maçta 15 gol ve 11 asistle oynayan İngiliz yıldız, bu sezonda performansından söz ettiriyor. 

Gabriel Jesus 6 maçtır gol atamadı

Geçen sezon Arsenal'a transfer olan Brezilyalı yıldız Gabriel Jesus, bu sezon 12 maçta görev aldı. Arsenal formasıyla bu sezon 4 kez ağları sarsan 26 yaşındaki santrfor, Premier Lig'de sadece 1 gol atabildi. Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 3 maçta da birer golü bulunan Brezilyalı golcü, Premier Lig'de 6 maçtır gol atamadı.

Arsenal'ın bir sonraki maçı ne zaman ve kiminle?

Manchester City'nin puan kaybettiği haftada Brentford'ı 1-0 mağlup ederek liderliğe yükselen Arsenal, Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi'nde Lens'la karşılaşacak. Arsenal Premier Lig'de ise 2 Aralık'ta TSİ 18:00'de Wolverhampton'ı sahasında konuk edecek.

Senin için hazırladığımız haberler