"Arsenal'e gününü göstermek istedim"

30.05.2020 - 17:45 | Son Güncellenme: 30.05.2020 - 17:49

"Arsenal'e gününü göstermek istedim"

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin Fransız forveti Olivier Giroud, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz sezon Chelsea'nin kazandığı UEFA Kupası hakkında konuşan Giroud, kupa finalinin kendisi için ne kadar önemli olduğundan bahsetti.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

"UEFA finali benim için çok özeldi"

Kulübün internet sitesine açıklamalarda bulunan Fransız forvet: "UEFA finali benim için çok özeldi. Finaldeki rakibimizin Arsenal olduğunu görünce, benim için finalin daha da özel olduğunu anladım. Arsenal'de çok fazla tanıdığım insan var. Oyuncular, kulüp ofisinde çalışan insanlar ve teknik ekip... Bu benim için ekstra bir motivasyon kaynağı olmuştu. 1 sene önce ayrıldığınız kulüp ile final maçında karşılaşıyorsunuz. Bu tarif edilmesi zor bir şey"

"Laurent Koscielny'e karşı oynamak çok kolay bir şey olmayacaktı"

Eski takım arkadaşlarına karşı oynamanın zorluğundan bahseden Giroud: "Beni tanıdıklarını bildiğim için maça farklı bir şekilde hazırlandım. İleriyi düşünmek zorunda olduğum için kafamın içerisinde maçı onlarca kez oynadım. 2008'den beri tanıştığım Laurent Koscielny'e karşı oynamak çok kolay bir şey olmayacaktı. Çünkü sahada, antrenmanda neredeyse her hamlemi yakından görmüş birisinden bahsediyoruz."

"Arsenal'e gününü göstermiş gibi hissediyordum"

"Finalde gol attım, asist yaptım ve penaltı aldım. Takımımım 4 gol attığı bir maçta, 3 gollük katkıda bulunmuştum. Benim için inanılmaz bir maçtı. Arsenal'e hala enerjimin olduğunu gösterdim. Final maçında beni başka bir takıma gönderen Arsenal'e gününü göstermiş gibi hissediyordum. Kariyerimin en özel anlarından biriydi."

Senin için hazırladığımız haberler