Arsenal’i pandemi vurdu!

08.01.2021 - 20:41 | Son Güncellenme: 08.01.2021 - 20:45

İngiltere Premier Lig’in en büyük altı takımından biri olan Arsenal, yaşanan küresel koronavirüs salgınından ötürü maddi olarak zor günler geçiriyor. Resmi web sitesinden yapılan açıklamada, kulübün İngiltere Merkez Bankası’ndan 120 milyon Poundluk kısa vadeli kredi çektiği belirtildi.

Arsenal’i pandemi vurdu!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

İngiliz ekibi Arsenal, bir süredir düzenli olarak pandeminin kulübe olan maliyetini hesaplıyor ve bunun mali durum üzerindeki etkisini azaltmak için bir dizi önlem uygulamaya başlıyor.

2019 senesinde de yıllık finans rakamlarında 27 milyon Poundluk zarar bildirmiş olan Arsenal, baskılara dayanamayarak harekete geçmek zorunda kaldı.

Kulüpten yapılan resmi açıklamada "Pandemiye atfedilebilen gelir kayıplarının etkisinin kısmen yönetilmesine yardımcı olmak adına 120 milyon sterlinlik kısa vadeli bir kredi alıyoruz. Bu, spor dahil olmak üzere birçok sektördeki çok çeşitli büyük kuruluşlar tarafından benimsenen benzer bir yaklaşımdır.” sözleriyle ifade edildi.

Alınan kredinin transferlere değil, kulübün mevcut ekonomik şartlarını iyileştirmek adına kullanılacağı da belirtildi.

Öte yandan Topçular, geçtiğimiz dönemde bazı scoutlarının işlerine son verirken, menajer Mikel Arteta dahil olmak üzere birçok futbolcunun maaşında kesintiye gitmişti. Son olarak 27 yıllık maskotu Gunnersaurus’un da işine son veren kulüp, bahane olarak pandemiyi öne sürmüş, ardından gelen baskılara dayanamayarak maskotu işe geri almıştı.

Senin için hazırladığımız haberler