(ÖZET) Manchester United - Arsenal Maç Sonucu: 3-1

04.09.2022 - 19:58 | Son Güncellenme: 04.09.2022 - 20:32

Premier Lig 6. haftasında Manchester United, kendi sahasında Arsenal'ı konuk etti. Ev sahibi karşılaşmayı 3-1 kazandı. İşte maç özeti ve goller...

(ÖZET) Manchester United - Arsenal Maç Sonucu: 3-1

AJANSSPOR HABER

Premier Lig'in 6. haftasında Manchester United ile Arsenal karşı karşıya geldi. ManU kendi sahasında konuk ettiği lideri 3-1 mağlup ederek üst sıralara tırmanmaya başladı. İşte maça dair detaylar...

Rekor transferden rekor gol

Manchester United'ın Ajax'tan 95 milyon Euro'ya transfer ettiği 22 yaşında Brezilyalı oyuncu Antony, Arsenal karşısında sağ çarprazdan attığı golle takımını 1-0 öne gerdi. Antony, Manchester United formasıyla çıktığı ilk maçta ilk golünü atarken bu gol Premier Lig tarihinde Manchester United’ın Old Trafford'da Arsenal'e attığı 50 gol oldu.

Saka, nefes verdi

Arsenal, karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan taraf oldu. Karşılaşmanın 60. dakikasında sahneye çıkan Saka, attığı golle Arsenal'a beraberliği getirmeyi başardı.  Arsenal, Saka'nın attığı golle birlikte Premier Lig'de attığı son 10 golü sol ayakla atmayı başardı.

Fernandes - Rashford A.Ş.

Kendi sahasında 60. dakikada 1-1 beraberliği gören Manchester United'te Fernandes attığı uzun paslarla Rashford'ı iki gol attırmayı başardı. 65 ve 75. dakikada Fernandes'ten gelen şık paslarda savunma arkasına iyi koşu yapan Rashford, takımını 3-1 öne geçiren iki golün sahibi oldu. Rashford, 79. dakikada adalesinden sakatlanarak oyundan çıktı.

Erik ten Hag yönetiminde Manhester United, ligin ilk iki maçında  Brighton 1-2 ve  Brentford 4-0 mağlup oldu. Daha sonra çıktığı zorlu karşılaşmalardan galibiyet ile dönen Kırmızı-Şeytanlar, galibiyet serisini 4 maça çıkardı. 

İşte diğer sonuçlar:

2-1 Liverpool 

1-0 Southampton

0-1 Leicester 

3-1 Arsenal 

Şeytan, bacak kırdı

Manchester United, yeni sezonda kurduğu kadroyla Arsenal'a karşı galibiyet hasretine son verdi. ManU, Arsenal ile oynadığı son 8 Premier Lig karşılaşmasının yalnızca birini kazanabilirken bu sayıyı 2'e çıkardı.

Arsenal, ilk yenilgisini aldı

Premier Lig yeni sezonunda rüzgar gibi esen Arsenal, çıktığı 5 maçta galibiyet alırken ilk yenilgisini ise Manchester United'a karşı aldı. 6 maçta 5 galibiyeti olan Arsenal, haftayı 15 puan ile lider tamamladı. 

Manchester United, puanını 12 yaparak 5. sıraya yükseldi.

1 Şubat 2020'den beri 23 asiste imza atan Fernandes, 22 asisti olan Kevin De Bruyne'yi geride bırakmış oldu. United ligde ilk iki maçını kaybettikten sonra çıktığı 4. maçını da kazanmış oldu.  Manchester United, Premier Lig'in 7. haftasında Crystal Palace deplasmanına konuk olacak. Arsenal ise aynı haftada sahasında Everton ile karşılaşacak.

Senin için hazırladığımız haberler