Arsene Wenger'den gündem olacak açıklamalar! Ronaldo, Gnabry, Real Madrid...

11.10.2019 - 22:18 | Son Güncellenme: 11.10.2019 - 19:26

Arsene Wenger'den gündem olacak açıklamalar! Ronaldo, Gnabry, Real Madrid...

Deneyimli teknik adam Arsene Wenger, beIN Sports Haber'e özel açıklamalarda bulundu.

Genç oyuncu Gnabry'den Cristiano Ronaldo'ya kadar birçok futbolcu hakkında değerlendirmelerde bulunan Wenger, menajerliğin yıllar geçtikçe zorlaştığını düşünmediğini söyledi.

Wenger'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şı şekilde:

"Final bölgesinde kararını ve başardıklarını gördük"

Gnabry için WBA kötü bir tecrübe oldu ve güveni zedelendi. Ona her zaman destek olmaya çalıştım çnkü ona her zaman inanıyordum. Ona sözleşme uzatma teklif etmeyi denedik. Bayern oyuncunun önce Werder Bremen'de oynadıktan sonra kendilerine transfer olmasını sağladı. Her zaman yetenekli bir oyuncuydu. Onu her zaman güvensizliğini atlattığı takdirde başarıya koşabileceğimiz bir oyuncu olarak gördük. Şimdi teknik ve fiziksel olarak çok iyi görünüyor. Tottenham maçında gole giden final bölgesinde kararını ve başardıklarını gördük.

Tottenham - Bayern Münih maçı hakkında

Şampiyonlar Ligi'ndeki en ilginç maçlardan biriydi. Özellikle Bayern Münih için çok güzel bir maçtı. Bayern karşısında 4-2 gerideyseniz antrenör olarak iki seçenek vardır. Ya skorun daha fazla artmasını engellemeye çalışırsınız ya da skorda geri dönüş yapmak için çırpınırsınız.

"Overmars'a benziyor..."

Sterling'i genç yaşlarında Liverpool'da izlediğimde inanılmaz bir hıza sahip olduğunu gördüm. Topa dokunduğu ilk andan itibaren çok çabuk ve bu özelliği bana Overmars'ı hatırlatıyor. Zamanlaması çok iyi. 

"Ronaldo, büyük bir açlığa sahip"

Ronaldo, dünyanın en üst düzey sporlarını icra eden sporcular içinde açlığa sahip ender insanlardan. Her zaman en iyisi olmak için mücadele ediyor ve bu insanın içinde olabilecek bir şey. Bu özelliği de onu büyük bir şampiyon haline getiriyor.

Real Madrid'in teklifini neden reddetti?

İhtiyaçlarımı karşılayan bir kulüpte olduğumu hissediyordum. Bunu değiştirmenin gereksiz olduğuna karar verdim. Belki zafere ulaşmanın daha kolay olduğu bir yerde olacaktım ama daha az mutlu olacaktım. Bu yüzden kalıp aşk hikayemi yaşamaya devam etmeye karar verdim.

"Hazard, Ronaldo sorununu çözmez"

Hazard, Ronaldo sorunu için çözüm olamaz. Fakat Hazard büyük maçları kazandıracak bir oyuncu. Madrid'in şu ana kadar gerçek Hazard'ı gördüğünü düşünmüyorum. Bir sezonda 50 gol atamaz, çünkü bir yapısı yok ama arkadaşlarına birçok gol fırsatı yaratabilir. Bana kalırsa Benzema'nın yanına bir golcü daha ransfer etmeliler.

Pogba'nın performansı üzerine...

Poba sezonun başlamasına rağmen henüz sakatlık sorununu atlatamadı.. Ligdeki Arsenal karşısında fiziksel olarak iyi görünmedi. Kulüpten ayrılmak istiyorsa ve siz onu bu kararından vazgeçirirseniz bu da oyuncunun performansını etkiler.

Tammy Abraham hakkında...

Biraz uzun, güçlü ve iyi bir bitirici. Adebayor'un gençliğini hatırlatıyor bana. Frank Lampard onu ikna etmeyi başardı. Benzema'yı en iyi golcüler listesinde dahil ederim. 10 yıldır Real Madrid'de oynamayı başarıyor ve harika işler yapıyor. Onu izlediğimde zekasına hayranlık duyuyorum. Verdiği pasların zamanlaması çok iyi. 10 numara oynayabilen ve gol atan bir oyuncu.

"Menajerlerin işi daha zor olmaktan çıkıyor"

Menajerlerin işinin zorlaştığını düşünmüyorum. İşin kendisi kolay çünkü bugün baktığınızda yanınızda birçok yardımcı antrenör bulunuyor. Çalışmak istemediğiniz takdirde çalışmazsınız. İdmanı yönetecek, uzman ve analiz yapacak ekipleriniz var. Bu sayede iş daha zor olmaktan çıkıyor. Çevremizde değişen bir şey de insanların beklentilerinin yıllar geçtikçe daha çok büyümesi. Daha çok medyanın gözü önünde olmalısınız. Daha çok kulübün içinde özellikle de kulüp televizyonunda olmalısınız. Aynı zamanda daha çok zorlukla karşılaşıyorsunuz. Bu saede strese karşı direnciniz artıyor. 

"Fransa gruptan çıkar"

Acınası bir şekilde Türkiye'ye  yenildiler ama bu onları çok etkilemedi. Halen dünyanın en iyisi olduklarını düşünüyorlar. Fransa gruptan çıkacaktır. Sonraki sıra için mücadele Türkiye ve İzlanda arasında olabilir. Şenol Güneş, Türkiye-Fransa maçında takımını defansif anlamda çok iyi organize etti. Türkiye’ye, bir şeyler yapabilecekleri konusunda yeniden güven kazandırdı.

Senin için hazırladığımız haberler