"Artık en zayıf halka Aykut Kocaman"

25.08.2017 - 12:09 | Son Güncellenme: 25.08.2017 - 12:09

"Artık en zayıf halka Aykut Kocaman"

AJANSSPOR – Türkiye’nin spor ekranı S Sport’ta yayınlanan Sabah Sporu Extra programında gündemdeki gelişmeler masaya yatırıldı. Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü üstlendiği programda Radyospor Genel Yayın yönetmeni Barış Ertül ve Radyospor programcısı Engin Çetin spor gündemini farklı bir bakış açısıyla yorumladı, analiz ve tespitlerini paylaştı.

Barış Ertül ve Engin Çetin’in S Sport’ta yaptığı açıklamalar şöyle:

"Galatasaray kombinesi alanlar üzülmez"

"Galatasaray-Sivasspor maçı için öncelikle şunu söylemek lazım. Galatasaray ilk iki haftanın en iyi futbolunu oynayan ekibi. Sivasspor ise küme de kalmaya çalışacak, en iyi ihtimal 10.sıra ile düşme hattı arasında yer alacak bir takım. Performansları ve kaliteleri bakımında karşılaştırınca farklı bir Galatasaray galibiyeti bekleniyor. Şuradan bakalım, mesela Sivasspor’u Vardar ile karşılaştırsak 10 maçın 7 tanesini Sivasspor kazanır. Peki Igor Tudor bugün oyuncularına son söz olarak 'aman arkadaşlar Sivasspor bugün dikine oynayan, iyi kontraatak yapan bir ekip savunma yerleşimini bozmayalım der mi?"

"Galatasaray’ı izlemek keyif. Igor Tudor artık top toplayıcı çocuklara bile hızımıza alışsınlar diyorsa, temposu ile enerjisi ile motivasyonu bunun üzerine inşa edecekse, kombine alanlar üzülmezler ve yaptıkları yatırımın karşılığını alırlar"

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

Engin Çetin: "Yama yapmak ile olmuyor"

"Galatasaray’ın ilk hafta maçından sonra bu mücadelenin kapalı gişe olacağını düşünmüştüm. Etkili bir takım var, ısıran bir ekip ve gelen oyuncuların hepsi iyi olduğunu düşünüyorum. Galatasaray ilk maçında evinde oynamış ama bir de deplasmanda görelim demiştik. Bu takım Osmanlıspor maçında da başarılı oldu. Geçen sezonki yapıyı yıkıp yeni bir takım inşa edildi. Yama yapmak ile olmuyor. Tudor geçen sene başlangıcında sallantıda gitti ama oyun formatına uygun isimler aldırınca iyi gidiyor ve kredi kazandı."

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi grubu hakkında

Barış Ertül, "Çok iyi kura çekti diyenler var, çok iyi kura çekti diyenlere Şampiyonlar Ligi'ni iyi takip etmiyorlar diyen karşı bir grup var, Beşiktaş bu grupta birinci de olur dördüncü de olur diyen var...herkes haklı bana göre, çünkü burası Şampiyonlar Ligi."

"Radyospor ekibine bakıyorum mesela Sabri Ugan ve Volkan Ballı ile konuştum. Sabri Ugan herhalde en çok Şampiyonlar Ligi maçı anlatan spikerdir. Volkan Ballı yine Fenerbahçe ile idari menajer olarak en çok Şampiyonlar Ligi maçında görev yapan isimlerde. Şampiyonlar Lig'nde çantada keklik takım az var, en fazla 3-4 tane takım. Bunlar kim APOEL, Karabağ, Maribor"

"Ehven-i şer var mesela kötünün iyisi demek…Madrid ile yada Paris ile deplasmanda oynamak var, Monaco, Porto yada Sevilla ile deplasmanda oynamak var. Tercih edersin çünkü muadili B.Dortumund ise. Mesela Leipzig deplasmanında Beşiktaş kazansa UEFA bunu sitesinde flaş olarak girer mi? hayır sonuçta 3-4 sene önce alt liglerde yer alan bir takımdı. İyi bir planlama ile Ralf Rangnick'in önderliğinde çalışarak buralara geldi. Porto mesela golcüsü Aboubakar ama sen gidip onu tercih etmedin. Evet bu sezon Aboubakar iyi oynuyor ama Beşiktaş gitti daha iyi olan Negredo’yu aldı. Beşiktaş’ın bu grupta ilk iki olma ihtimali diğer gruplara göre yüksek. Bu grupta artık ilk ikiyi hedefleyen bir stratejisi olmalı"

Engin Çetin, "Geçen sezonki gruba benzer bir grup var. Grubu süpürecek bir takım yok. Bu tarz grupları daha çok tercih ediyorum. Bu tarz kuralarda fikstür de önemli. Birinci torba takımı ile 3. ve 4. maçı oynamak handikap. Genel olarak 4.torbadan en kötü tercih geldi. Beşiktaş birinci de olabilir, sonuncu da olabilir."

"Artık en zayıf halka Aykut Kocaman"

"Mehmet Topal ve Josef ikilisini artık değiştirmesi lazım. Hem kendine, hem de taraftara şu mesajı vermesi lazım bu ikili ota saha ile olmuyor. Bu oyuncu grubu ile geçilmiyor. Oyuncu grubunda müdahaleler yapmak gerekiyor. Şener’i sağ beke alıp Isla ortaya geçebilir. Alper iyileşince o geçer ama artık Mehmet Topal-Ozan yada Mehmet Topal-Josef olmamalı. Bu üçlünün ikili kombinasyonunu konuşmayalım. Galatasaray’ı Fenerbahçe için örnek gösterebiliyorum, Beşiktaş ve Başakşehir ise daha ileride. Sezon başında zirve mücadelesi yapacak takımların teknik adamlarını konuştuk. Şenol Güneş, Ersun Yanal, Abdullah Avcı, Aykut Kocaman ve Igor Tudor. Bu beşli içinde en zayıf halka Igor Tudor idi. Şimdi ise artık en zayıf halka Aykut Kocaman…"

"Dün izlediğim Fenerbahçe gecenin en karanlık olduğu an"

"Giuliano ve Valbuena'nın beraber oynaması ile birlikte topun Fenerbahçe’de daha etkili kalması adına tabii ki fark yaratırlar. Dün izlediğim Fenerbahçe gecenin en karanlık olduğu an ve en karanlık an, aslında aydınlığa en yakın andır. Aykut Kocaman’ın bu kararlığı nasıl gösterecek bilemiyoruz. Vardar takımına karşı bile oyuncularını uyaran ve bahane olarak bunu yapamadık noktasından bakılıyorsa Mehmet Ekici’ye mesela kadroda nasıl yer bulunacak. Östersunds ile bunu karşılaştırmak lazım. Galatasaray yaklaşık 40 gün önce oynadı Östersunds ile ama takım değişti. Galatasaray o zaman %30’u ile oynuyordu."

"Bu takıma karşı önlem alan bir teknik adamla Fenerbahçe elendi"

"Bir stoper ve orta saha ile Fenerbahçe değişebilecek mi? Igor Tudor ciddi risk alıyor. Gomis’in arkasında Belhanda, Garry Rodrigues, Ndiaye oynatıyor ve sürekli dikine oynayan, hamle arayan, rakibi bozan, atağa çıkartmayan bir oyun oynuyor. Galatasaray elendiği zaman da öne oynamak istiyordu ama kaptırıyordu çünkü kalite yetmiyordu. Belki Fenerbahçe’de değişebilir erken konuşmamak lazım. Fakat bunu için Aykut Kocaman değişmesi lazım. Vardar takımı, TFF 1.Lig’den Süper Lig’e çıkamaz. Bu takıma karşı önlem alan bir teknik adamla ile Fenerbahçe elendi."

"Transferde yapılan yanlışlarda sahaya yansıdı"

Engin Çetin, "Josef olsaydı büyük ihtimal oynayacakmış. Cezalı olunca oynamayacak sandılar ama Ozan oynadı yerine. Fenerbahçe’nin iki üç farkla kazanması gereken bir maça çıkıyor ama altılı blok değişmiyor. Lens geçen sezon alternatifti skor anlamında. Mesela Dirar bu anlamda etkili olamadı. Fenerbahçe transfer dönemini de iyi geçirmedi. Kjaer’in satılacağını herkes biliyordu. Halen bu bölgede eksiğin var. Galatasaray 40 gün önce transferlere başladı. Neustadter mesela dün gol atmasına rağmen o bölgede yeterli bir oyuncu değil. Transferde yapılan yanlışlarda sahaya yansıdı. Fenerbahçe'nin bugün Vardar’ı eleyip Gençlerbirliği maçıyla Milli Takım arasına gitmesi lazımdı. Hergün gücü azalan Fenerbahçe var"

"Vardar takımının bütcesi, Robin van Persie'nin maliyeti kadar."

Barış Ertül, "Vardar teknik direktörü Fenerbahçe'yi çözmüş.  Genelde yana oynayan, dikine oynamayan, beklerin arkasına sarkarak gole gidilebileceğini açıkladı. Biz Üsküp’te Makedon dostlarımız ile ilk maçı seyrettik ve bizi iyi ağırladılar. Bizde onları iyi ağırladık burada. Vardar takımının bütcesi Robin van Persie'nin maliyeti kadar."

"Zaten Galatasaray ve Fenerbahçe’yi eleyen Östersunds ile Vardar, UEFA Avrupa Ligi gruplarında puan olarak en son sırada olan takımlar. Sohbet ederken sizdeki '8 numara' kim dediler, bu futbolcu değil, sadece alıyor yanına veriyor pek birşey yapmıyor dediler. Yarım saatte Ozan’ı çözmüşler."

Engin Çetin, "flashback yapalım. Vardar teknik direktörü Fenerbahçe’yi çözdüğünü ve beklerin arkasına sarkabileceği toplarda başarılı olacağını belirlemiş. Rakip teknik adam bir maçta bile Fenerbahçe'yi çözerken Aykut Kocaman, Mayıs ayında geleceği belli iken  o tarihten beri ön yargılarından vazgeçemedi. Aykut Kocaman maç sonu basın toplantısında soru almıyorum dedi ve mağlubiyeti açıklayamadı. Söylecek sözü olmayan teknik adamın yapması gereken istifa etmesidir. Aykut Kocaman’ın risk almadığı bir maç. Aykut Kocaman’ın geride kalan dönemde risk alacağı bir maç olacağını sanmıyorum."

 

"Bunu Vitor Pereira yapsa evine gidemezdi"

"Fenerbahçe çalım atamıyor, ileri gidemiyor, dikine oynayamıyor. Sadece Valbuena var, birde müthiş taraftar var.  Tempo yapamayan Fenerbahçe takımı var. Mesela dün biz Ozan Tufan için anket yaptık. Ozan Tufan mı? Alper mi? diye sonuçta Alper oynasın çıktı"

"Maça çıktı Aykut Kocaman aynı sistemle oynuyor. Teknik adam için neye bakarsın? Bu takım fizik olarak ne kadar hazır, koordinasyon olarak ne kadar hazır, ideal 11’ine bakarsın, formasyona bakarsın bir de oyun içinde beklenen yada beklenmeyen kararlarına bakarsın. Hangi dakikada hangi değişiklikleri yapıyorsun? Alper sakatlandı ve Aatıf hamlesi yapıldı. Ayrıca bir hamle kaybı oldu."

"İkinci yarıda iyi bir konuşma olmuş ki istek ve arzu yerinde. Gol bekleniyor ama süre azalıyor. Bu lig maçı değil. Bir gol yetmiyor. Dolayısıyla 1-0’ın yetmedi yerde Fenerbahçe’den ne beklersin? Bazı takımlar 4’lü savunmadan 3’lü sisteme geçiyor önde bir oyuncu kazanmak için. Mehmet Topal’ın yanında daha öne ve daha çabuk oynayan bir isim lazım. Soldado’da girsin Robin van Persie'nin yanına ve birbirlerine boş alan yaratsınlar. Kısa paslar yapsın, birbirlerine indirsinler. Bekliyoruz ki Ozan çıksın Soldado girsin. Bunun için hoca olmaya gerek yok. Bunu herkes bekliyor. Fenerbahçe ne yaptı forvet çıktı forvet girdi. Eleniyorsunuz, elenen takım 4.torbanın sonuna gidiyor. Bunu kimseye izah edemezsin. Aykut Kocaman'ın yüreği yetmedi. Bunu Vitor Pereira yapsa evine gidemezdi."

"Robin van Persie’nin çıkması ne demek!"

"Robin van Persie evet etkisiz ama ölüsü sahada rakibi etkiler. Valbuena’nın dilinden anlayacak üç-dört oyuncudan biri. Ozan’ı çıkartamıyorsun çünkü stad üstüne yıkılacak. Kenara alırsam o 30-40 metreyi nasıl yürüyecek diye düşünüyorsun. Bunu anlıyorum. Robin van Persie’yi çıkartmak ne demek. Maçın 78.dakikasında Ahmethan’ı oyuna alıyorsun. Maç başında açıklamaları, maç sonunda açıklamaları skandal onu geçiyorum. Robin van Persie’nin çıkması ne demektir."

Maç önünde, Aykut Kocaman'ın "gole hızlı giden bir takım" tanımlaması üzerine Barış Ertül şöyle konuştu.  "Maç önünde söylediğim en önemli söz bu. 'Arkadaşlar en önemli konu şu, lütfen savunma planımızı bozmayalım' dersen tabii ilk 45 dakikayı böyle oynarlar. İkinci yarıdaki gibi başlasalar maça farklı olurdu."

Senin için hazırladığımız haberler