"Asıl amaç Olimpiyatları almak ve spor kültürünü oluşturmak"

21.09.2017 - 12:24 | Son Güncellenme: 21.09.2017 - 12:24

"Asıl amaç Olimpiyatları almak ve spor kültürünü oluşturmak"

"Spor kültürü inşa etmek gerekiyor"

"Avrupa’nın en iyi takımlarının oynayacağı bir kupa olacak. Ülkemize bakış son dönemde pek iç açıcı değil, turizm açısından terör tehditi olması içeriden dışarıdan bu konu ile mücadele eden bir ülkeyiz. Son yıllarda yıprandık. Ülkeye bakış değişti ve bunun ülkeye gelen yabancı oyuncu içinde etkisi oldu. Yabancı isimler üzerine bedel koyuyor gelmek için. Bu organizasyon ülke için iyidir. Son olarak Basketbol’da yaptığımız organizasyon olimpiyatların yapılasmı noktasında hep hayal ettiğimiz ama ulaşamadığımız bu büyük organiazsayonlar için ufak ve önemli adımlar. İyi tesislerimiz var ama şehir mühendisliğimiz var mıKeyifle ve heyecanla karşıladığımız bir karar bu."

"Şampiyonlar Ligi finali, UEFA Kupası finali ve Süper Kupa finali. Ufak ufak adımlar bunlar asıl amaç Olimpiyat almak. Bu tabii sadece tesisi yapmakla, devletin desteğini vermesi ile değil Olimpik bir kültür inşaat etmek gerekiyor. Spor kültürü inşa etmek gerekiyor. Bu ülkenin gençlerine, yaşlılarına yürüyüş yapabilecekleri, yaşamlarını kolaylaştıracak spor alanları geliştirmek farklı farklı kabiliyetlerine bağlı olarak amatör yada profesyonelce yapabileceği ortamlar üretmek lazım."

AJANSSPOR – Spor dünyasından öne çıkan gelişmeler, Türkiye’nin spor ekranı S Sport’tamasaya yatırıldı. Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü yaptığı Sabah Sporu Extra programında Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül, analiz, görüş ve tespitlerini paylaştı. Barış Ertül’ün S Sport’ta yaptığı değerlendirmeler şu şekilde:

"Türkiye'nin imkanları var"

"Vodafone Park’ta bir UEFA Süper Kupa maçından buralara gelmek garip gelebilir ama önemli olan bu kültürü yakalamak. Biz U-20 Dünya kupasını da gayet güzel yaptık. Saran Holding’in direkt UEFA’dan aldığı haklarla HD Protek çekti ve yayınladı. Bizim her türlü imkanımız var artık."

"İki Başkan asgari müşterekte buluşmalı"

"Ben şahsen Fikret Orman'ı tanımam. Konuşmuşluğumuz vardır, rahmetli Kazım Kanat’ın cenazesinde benim yanıma gelip özellikle benimle tanışmak istediğini, çok önemli bir radyo programcısı ve yorumcu olduğumu söylemiştir. Bende kendisine teşekkür etmişimdir. Başkan olmaya çok yakın bir zamanda ise farklı davrandığı, başkanlığı süresince farklı davrandığını belirtmek lazım"

"Aziz Yıldırım’ı çok daha yakından tanıyorum. Ayrıca 20 küsür yıllık kongre üyesiyim. Şahsi meselesini bilemem. Kuvvetle muhtemel bu konuda Fikret Orman haklıdır. Aziz Yıldırım’a nazaran daha genç bir başkan olmasına ragmen Aziz Yıldırım’ın arkasında yürüyor."

"Beşiktaş başkanı, Fenerbahçe başkanına küsmemeli tam tersi de geçerli. Bu insan toplumun en önde gelen rol model insanlardır. Birbirleri ile verdikleri mesajlar kötü oluyor. İyi bir örnek değil bu. Kendi haklılıklarını bir kenara koyup nihayetinde ülke menfaati açısından asgari müşterekte buluşabilirler. "

Fikret Orman'ın 2019'da bırakabilirim sözleri üzerine

"Keşke bu ifade '2019’da bırakmak zorundayım' olsaydı. Amerika başkanı bile 'Dünya’nın en güçlü adamı unvanını bırakmak zorundayım, uçağı bırakmak zorundayım' diyor. Sen son kullanma tarihini bilirsen o tarihe kadar makama hizmet ediyorsun. Bu tarih geldikten sonra senin hakkında iyi konuşsunlar istiyorsun. Makamda kalmak için populist davranmazsın, yanlış olan bir şeyi doğru diye göstermezsin. Bu gibi durumların Dünya’da çok örneği var. Bunun önüne geçmek için zaten sınırlı süreli başkanlıkları getirmişler. Şimdi Beşiktaş kulübü bu konuda bir ilki gerçekleştirdi. İki dönem. Üçer yıllık iki dönem. Bunu bile tam doğru yapmadılar. Başkan bir dönem bıraktı bekledi sonra tekrar olabiliyor yani sadece üst üste başkanlık yapamıyor. Arkadan gelen ne potansiyeller var."

Yabancı sınırı hakkında

"Yapılmış anlaşmalar var, yapılmış planlar var. Dolayısıyla bu kontratların bitişinden itibaren ki -ben gerekli olduğunu sanmıyorum- sınırlama varken de oyuncu yetişmediğini gördük. Bugün Slovenya EuroBasket şampiyonu oldu."

"Nasıl yapılmışlar? İlkokula zorunlu basketbol dersi koymuşlar. Bunu kendi Milli Eğimi ile koordineli devam ederek yetenekli olanları bulmuşlar ve sonunda Sırpları geçip şampiyon oldular. Almanya’nın futbolda yaptığını bizde yapabiliriz"

"Biz kısıtlama yapacağız ama altyapıya önem vereceğiz vs. gibi kararlar alınabilir ancak şuan Fikret Orman haklı. Bu kontratlar bittikten sonra yapılabilir yapılacaksa."

"Ligin sonucunu belirleyecek bir derbi değil"

"Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın öndeki dörtlüsü güçlü. Cenk Tosun-Babel-Talisca-Quaresma ve Fenerbahçe’de Janssen-Alper-Giuliano-Valbuena..Fenerbahçe’de birinci bölgede Sktrel problemi var. Sol bek ve kaleci problemi var. Hasan Ali, Volkan ile Kameni ne kadar oynayacaklar. Beşiktaş’ın ise sağ bek problemi var. Orada sadece Necip var. Benzer zaaflar ve benzer kozlar ile saha çıkıyorlar. Belirleyici olan o bölge oyuncularının performansı kadar, merkez bölge. Beşiktaş’ta Atiba-Oğuzhan gibi bölgesel ve bireysel iyi performans var. Fenerbahçe’de ise o bölgede pranga var. Merkezde çabukluk sıkıntısı var. Beşiktaş’ı Kadıköy’e gelirken galibiyete yaklaştıran durum dışında Fenerbahçe’nin saha ve seyirci avantajı var."

"Ligin sonucunu belirleyecek bir derbi değil. Henüz erken 6.haftada oynanacak bir derbi. Bu da futbol olarak pozitif yansıyacak. Keyifli bir maç bekliyorum. Taraftar itecek takımı Aykut Kocaman sağlamcı bir takım çıkartsa bile. Top ileriye ne kadar çabuk geçecek, öndeki dörtlü nasıl performans gösterecek bunu göreceğiz."

"Beşiktaş çok net olarak Valbuena ve Neto’ya önlem alacak"

"Giuliano, Alper’e göre daha iyi bir 10 numara. İlla bir seçim yapılacaksa Giuliano forvet arkası, Alper kanatta oynar. Giuliano’nun sağ kanatta oynamaması için bir sebep daha var. Giuliano, Talisca’ya benzeyen bir isim. Kariyerine baktığın zaman asist özelliği yanında kreatif bir özelliği kadar bitirici bir oyuncu. Gole yakın bir isim. Gizli bir forvet kadar. Böyle olursa yani sağda oynarsa Giuliano’nun performansı düşer."

"Beşiktaş, Porto maçı gibi oynarsa bir problem yok. Beşiktaş çok net olarak Valbuena’ya ve Neto’ya önlem alacak. Fenerbahçe’nin Neto ile geriden top çıkartmasına izin vermemesi lazım. Bu işi orta sahada yapan da Valbuena. Valbuena hep paslaşmaların içinde. Dolayısıyla o topun oraya geçişini engellemesi lazım."

"Tudor'un Galatasaray’dan daha iyi bir seçeneği yok"

"Tudor ve ekibinin iyi bir antrenör olduğunu Karabükspor’da iken de biliniyordu. Zaten oradaki başarısı ile geldi. Oradaki kompakt takım, atletik takım özelliklerini büyük takım olanakları ile birleşince başarılı oluruz diyerek düşünüp 500 bin euro bedelle getirilmişti"

"Galatasaray tabii ki dörtte dört yaparken 14’te 14 yapacak değil mutlaka puan kaybedecek. Fakat şunu söyledik, Galatasaray fiziksel hep üstüne koyacak. Hele tek kulvarda koşan Galatasaray’dan böyle bir durumu kimse beklemesin. Taktik olarak sıkıntı olur, oyuncuların sıkıntıları olur olabilir. Galatasaray maçların sonunu getiremeyen, çok hızlı başlayıp düşne bir takım değil. "

"Tudor'un Galatasaray’dan daha iyi bir seçeneği yok. Tudor tam anlamı ile kendini ispat etmiş bir isim değil. Galatasaray ona daha fazlasını veriyor. Tudor şampiyon olunca bu Galatasaray’ın 21.şampiyonluğu olacak ama Tudor'un ilk şampiyonluğu olacak"

"Teknoloji mutlaka saha içine girecek"

"Spor yayıncılığı digital teknoloji ile çok değişti. Yayın kalitesi vs. birçok konuda gelişti. Saha kenarındaki reklam alanlarından, 4K çekimlere kadar..Mutlaka bu teknoloji saha içine girecek. En hızlı adapte olabilen iki sektör var. Bunlardan biri hayati bir konu: Tıp. İkinci sırada ise spor var.  Mesela VAR teknolojisi gelecek."

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler