Askerlik yerleri belli oldu mu? Askerlik yerleri sorgula! MSB açıklama

28.05.2020 - 16:46 | Son Güncellenme: 28.05.2020 - 16:46

Corona virüs nedeniyle askerlik celp tarihleri ertelenmiş ve terhisler durdurulmuştu. Askerlikte ertelenen celp tarihleri tekrar başlıyor. Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından gerçekleştirdiği paylaşımda K.K.K. Sözleşmeli Er Temini ön başvuru sonuçlarının sonuçlandığını paylaştı. Bugün askerlik yerlerinin e-Devlet'te açıklanması bekleniyor. Peki Askerlik yerleri belli oldu mu? Askerlik yerleri sorgula! MSB açıklama

e-Devlet askerlik celp tarihi ve yerleri sorgulama ekranı silah altına alınmayı bekleyen gençler tarafından araştırılıyor. Corona virüsten dolayı askere alınacakların sevk işlemlerinin ertelenmesinden sonra askerlerin celp işlemleri ile ilgili açıklama gelmişti. Bugün ise askerlik celp tarihinin e-Devlet'te açıklanması bekleniyor. İşte Askerlik yerleri belli oldu mu? Askerlik yerleri sorgula! MSB açıklama

ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sevke tabi yükümlülerin seçim ve sınıflandırma sonuçları 28 Mayıs'ta e-Devlet üzerinden duyurulacak.

Askerlik yerleri sorgula

ASKER ALIMLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Erdoğan açıklamasında; Milli Savunma Bakanlığının atama, görevlendirme ve personel temin faaliyetlerinin 1 Haziran'da, celp işlemlerinin 5 Haziran'da, bedelli askerlik işlemlerinin ise 20 Haziran'da yeniden başlayacağını ifade etti.

MSB PAYLAŞTI

T.C. Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabın yapılan paylaşımında K.K.K. Sözleşmeli Er Temini ön başvuru sonuçlarının açıklandığı duyuruldu.

"ASKERLİK İLE İLİŞKİSİ YOKTUR" NE ANLAMA GELİYOR?

Sosyal medyada 'askerlik ile ilişkisi yoktur' ifadesi ile ilgili paylaşımlar yapılıyor. 'Askerlik ile ilişkisi yoktur' ifadesinin ne olduğu ise merak ediliyor. Askere alınmak için sınıflandırılmış yükümlü ifadesinin yer alması gerekiyor.

SEVK TARİHLERİ NE ZAMAN?

Er ve erbaşlar için 1. grup sevk tarihi 5 Haziran 2020 olacak.

İlk grup sevk belgesini 1-5 Haziran tarihleri arasında alabilecek.

Haziran grubu bedelli askerler için sevk tarihi ise 20 Haziran 2020 olacak. Bu grup ise 16-20 Haziran tarihleri arasında sevk belgelerini alabilecekler.

Yedek subay ve astsubay adayları, er ve erbaşların ikinci grubu ve ertelenen nisan grubu bedelli askerler için sevk tarihi ise 29 Haziran 2020 olacak. Bu grup içerisinde yer alanların sevk tarihleri ise 25-29 Haziran olacak.

TERHİSLER NE ZAMAN OLACAK?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "31 Mayıs Pazar gününden itibaren terhisleri başlatacağız. Bununla ilgili önemli tedbirler alındı" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler