Aston Martin, BWT yerine Cognizant ile anlaştı

08.01.2021 - 15:16 | Son Güncellenme: 08.01.2021 - 15:23

Gelecek yıl Aston Martin adını alacak olan Racing Point, Amerikalı IT danışma şirketi Cognizant Technology Solutions ile sponsorluk anlaşması yaptı.

Aston Martin, BWT yerine Cognizant ile anlaştı

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de son senelerde BWT sponsorluğuyla birlikte pembe renkle yarışan Racing Point takımı, 2021 sezonunda Aston Martin Cognizant Formula 1 Racing olarak yer alacak.

1960'tan beri ilk kez bir üretici olarak F1'e dönen lüks İngiliz otomobil üreticisi Aston Martin, 2017 yılından bu yana Force India/Racing Point'in isim sponsoruluğunu yapan BWT ile yollarını ayırdı.

"F1'e geri dönmemiz, spor tarihinin dönüm noktasıdır"

F1 Aston Martin takım patronu Lawrence Stroll yaptığı açıklamada "Aston Martin'in 60 yıldan fazla bir süre sonra Formula 1'e geri dönmesi, spor tarihinin dönüm noktası olan bir andı. Bu yeni bölüme Cognizant'ın desteğiyle başlayabildiğimiz için çok gurur duyuyorum. Günümüz dünyasında, dijital devrim devam ederken, bizimle çalışmak için daha uygun veya değerli bir ortak düşünemiyorum. Aston Martin, spordaki en büyük takımlardan biri " ifadelerini kullandı.

Aston Martin, F1 aracını Şubat ayında tanıtacak

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan geri sayıma başlayan Aston Martin, yeni yıla girdikten sonra hem takımın adını hem de yeni logoyu yarışseverlere duyurdu. Açıklamaya göre Formula 1'de Racing Point'in adı artık Aston Martin F1 Team olacak. Takımın yeni logosunun ise yeşil renkte olduğu belirtildi.

Öte yandan İngiliz markası Aston Martin, 2021 yılında yarışacağı F1 aracını Şubat ayı içinde tanıtacağını duyurdu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler