Euroleague'de ASVEL ve Olimpia Milano sakatlık haberleriyle sarsılıyor

22.10.2022 - 18:12 | Son Güncellenme: 22.10.2022 - 18:42

Euroleague ekipleri sakatlık haberleriyle sarsılıyor. Fransız temsilcisi ASVEL ile İtalyan ekibi Olimpia Milano'ya takımın yıldızlarından kötü haber geldi.

Euroleague'de ASVEL ve Olimpia Milano sakatlık haberleriyle sarsılıyor

Turkish Airlines Euroleague'de ASVEL ve Olimpia Milano, yıldız oyuncularından gelen sakatlık haberleriyle sarsılıyor.

Milano'nun en skorer oyuncusu 2 ay yok

İtalyan ekibi Olimpia Milano, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla takımda şutör olarak görev alan Shavon Shields'in 6-8 hafta arasında parkeden uzak kalacağını bildirdi. 2020/2021 sezonundan beri Milano ekibinin formasını giyen Danimarkalı yıldız, bu sezon oynadığı 4 Euroleague maçında maç başına 14.7 sayı ortalaması yakaladı ve takımın en skorer ismi oldu. 

Milano'da sakatlıklar göz korkutuyor

Shavon Shields'tan gelen haberle sarsılan Olimpia Milano'da sakatlıklar göz korkutuyor. Avrupa basketbolunun popüler koçlarından biri olan Ettore Messina'nın çalıştırdığı takımın yaş ortalamasının 30 olması gelen her sakatlık haberinde büyük bir endişeye yol açıyor. Milano ekibinin kadrosunda ayrıca daha önce ülkemizde forma giymiş Luigi Datome, Nicolo Melli gibi isimler bulunuyor.

ASVEL'in yıldızı sezonu kapatabilir

Euroleague'in Fransız temsilcisi ASVEL'de ise Milano ekibinden daha büyük bir şok yaşanıyor. Maccabi Tel Aviv ile deplasmanda oynanan maçta ön çapraz bağları koğan Joffrey Lauvergne'nin sezonu kapatma ihtimali bulunuyor. Bu sezon Euroleague'de 4 maça çıkan Fransız basketbolcu %60'lık bir saha içi isabet yüzdesi yakaladı ve maç başına 8.3 sayı ortalamasıyla mücadele etti.

Fenerbahçe'de de sakatlıklar yakasını bırakmamıştı

Kendisinden gelen sakatlık haberiyle ASVEL'i sarsan Joffrey Lauvergne 2018/2019 sezonunda ülkemizde Fenerbahçe forması giymişti. Sarı lacivertli ekibin Türkiye Kupası yarı finalinde Türk Telekom ile oynadığı maçta sakatlanan Lauvergne, 8 ay sahalardan uzak kalmıştı. Sakatlığının ardından parkelere geri dönen Fransız basketbolcu eski formunu yakalayamamış ve sözleşmesini sona erince takımdan ayrılmıştı.

İlgini Çekebilir
Maccabi'den ASVEL'e fark!
Habere Git

İki takımın gelecek hafta fikstürü

ASVEL, Turkish Airlines Euroleague'de önümüzdeki hafta evinde Baskonia'yı konuk edecek. Karşılaşma 28 Ekim Cuma günü saat 21.00'da başlayacak. Olimpia Milano ise deplasmanda Barcelona ile karşılaşacak. O mücadele ise 28 Ekim Cuma günü saat 21.30'da oynanacak.

İlgini Çekebilir
İtalyanlar Münih'ten son anda çıktı
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler