Atakan Karazor analizi!

11.08.2019 - 14:24 | Son Güncellenme: 11.08.2019 - 17:24

Atakan Karazor analizi!

Atakan Karazor

 

22 yaşında olan genç oyuncu Atakan Karazor, orta sahada görev yapıyor. Son günlerde Türk takımları ile anılan genç oyuncu Dortmund II takımından Holstein Kiel’e transfer oldu. Ardından ise Stuttgart’a transfer olan Atakan Karazor, Türk takımlarının dikkatlerini çekmeyi başarıyor. Galatasaray ile ismi anılmasının ardından Ajansspor yazarlarımızdan Ali Bozkurt, Atakan Karazor’un analizini sizler için yazdı. Atakan Karazor kimdir? Yaşı kaç? Hangi mevkide oynuyor? Güçlü-Güçsüz yönleri nedir? Daha fazlası için yazının devamını okuyabilirsiniz…

 

 

Doğum Tarihi: 13 Ekim 1996

Doğduğu İl: Essen

Yaş: 22

Boy:1.90m

Mevkii: Orta Saha- Ön libero

Yan Mevki: Stoper

Kullandığı Ayak: Sağ ayak

Güncel Piyasa Değeri: 1 milyon Euro

Güncel Takımı: Stuttgart

Uyruk: Almanya – Türkiye

Teknik- Taktik – Mental – Güçlü – Güçsüz Yönleri

 


Atakan’ın teknik özelliklerini incelediğimiz zaman pas becerileri ile oyun kurucu moduna geçmesi onu her geçen gün daha ileri taşımasına sebep oluyor. Zaman zaman iki ayağını kullanması artı yönü oluyor. Atakan’ın takım kombinasyonları niteliksel olarak birbirine bağlantılı ve oyun içinde hızını kontrol etmesini çok iyi biliyor. Uzun toplarda, fizikli kişilere karşı, mesafeli ortalarda, rakiplerine karşı hızlı bir tepkiye sahip. Tam bir mobbing oyuncu. Zor oyunlarda etkili olması onu biraz daha ileri tarafa doğru itiyor.

Merkezde saldıran oyun yapısı ile parkurları geçer gibi oyuncuları geçmeyi başarıyor. Bölgeler arasında boş bir alanı etkili bir şekilde arar, hareketli ve hızlı bir şekilde boş alanı değerlendirmek ister. 1-2 dokunuşla geçişleri takım arkadaşlarının geçmesini veya kendisinin geçmesini sağlar. Bu işi rahatlıkla yapması da sakinliğine, takıma uyum sağlamasına karşın büyük artı olarak gözüküyor.

 

 

Hava toplarında 10 üzerinden puanlama verirsek 8 verebiliriz. Hava top becerileri genel anlamda en iyi yeteneklerinden biridir. Bulunduğu bölgeden yüksek topları geçirmemekte kararlı bir yapısı var. Takım olarak 3. Bölgeye yıkıldıkları zaman Atakan, rakibin yüksek toplarla çıkmasına engel oluyor. Mücadele olarak baktığımızda takımda en çok mücadele eden oyuncular listesinde buluyor.
Rakiplerin atağını kesip ani bir pas ile takımı atağa çıkarmada iyi işler yapıyor. Takım olarak oyuna odaklanması onu her geçen gün ilk 11’e yazılması için sebepler oluyor.

Hücuma verdiği desteklerle takımın önde baskı kurmasını sağlıyor. Mücadeleci yapısı bu durumu her geçen dakika daha çok zorlamaya başlıyor. Önde yaptığı baskı kadar topu ileri taşıması da takımı her zaman 3. bölgede durmasını sağlıyor. Topu 3. bölgeye yığmak isteyen takımlar için Atakan ön plana çıkacaktır. İkinic bölgeden aldığı topları taşırken çoğu kapanan takımları açmak için rakip saha içine attığı uzun paslarla olumlu işler yapmaya çalışıyor. Yaptığı bu hareketlerle takımın gol bulma olasılığını arttırıyor.

Denediği çoğu paslar ‘’Riskli’’ paslar oluyor. Pas klasını geliştirmek için elinden geleni yapan Atakan, kolay pozisyonları tercih etmek yerine riskli paslar ile takımı hem zor durum da hem de gol pozisyonu duruma alabiliyor. Sakin kalamadığı pozisyonlar da riskli paslar atarak denemeye çalıştığı bazı düşünceleri oluyor. Bunları tutturduğu zaman maçın kilit hareketini yapmış oluyor. Tutturamadığı zaman ise rakibi riskli atağaca çıkartıyor.

En iyi oynadığı alternatif pozisyon merkez orta saha oluyor. Alternatif olarak oyuna sokulduğu zaman merkez orta saha da daha iyi işler yapması kaçınılmaz oluyor. Bunu başarabilmesi de onun için her zaman oyuna sonradan girip takımı ayağa kaldıracak oyuncu modunda tutulmasını sağlıyor. Her maç oyuna girip ondan beklentilerin yüksek olması Atakan’ı her zaman çalışmaya itiyor.

En büyük eksiklik olarak şutlarını ve paslarını yazabiliriz. Şut ve pas özelliklerini bir tık üstte doğru geliştirmesi şart oluyor. Bu özelliği onun için en büyük sorunlardan biri oluyor. Şut çekmesi gereken yerlerde hata yapması çoğu zaman teknik ekibin eksi not vermesine sebep oluyor. Üstte yazdığım ‘’Riskli’’ pas olayını da zamanla sakin kalarak düzeltmesi şarttır. Büyük takımlar da asla riskli pasların affı olmaz. Kontra atak oynayan takımlara karşı bu tür hatalar çok büyük riski olan hatalar oluyor.

Hücuma katkısı var lakin defansif yönü daha iyi. Hücuma katkısını biraz daha olumlu şekilde geliştirdiği takdirde takımın için vazgeçilmez 11 oyuncusu olabilir. DOS yönü daha yatkın basması son dakikalarda oyuna alınacak oyuncu profiline daha yatkın oluyor. Boyunun uzun olması, hava toplarında ki başarılı hareketleri, Atakan’ı son dakikalar da savunma moduna geçen takımlar için ideal transfer listesi başına yazılmasına sebebiyet veriyor. Gelişime açık olması, bulunduğu takım da gelişeceğini göstermesi de Atakan’ı her zaman gündem de tutuyor.

Mücadele etmesini seviyor. Oyunu ön taraftan kurmak yerine geriden kurmasını bilen 6 numara pozisyonun da bir oyuncu. Bu yakıştırmanın da hakkını izlediğimiz zaman veriyor. Almanya’da doğan Türk asıllı genç oyuncu savaşçılığı ile dikkatlerimizi çekiyor. Saha içinde elinden gelenin fazlasını yapıyor ve bu özelliği, Atakan’ı bu sene Almanya’da daha ileri seviyelere çıkaracaktır. Almanya’da en iyi öğreneceği şeylerden birisi de oyun için de bilgisi oluyor. Atakan bunu verildiği kadarını öğrenip üstüne de kendisi eklemiş durumda.

Fiziği yaşıtlarına göre çok iyi derecede. Bunu daha da geliştirmesi Atakan’ı biraz daha üst seviyelere gözü kapalı çekebilir. Bu gelişim sürecini kendini geliştirerek devam ettiği süreç Türkiye liginde yabancı sınırı tekrar gündeme düşerse Atakan’ı kapışma sırası gelecektir. Atakan bu şekilde devam ederse Türk takımları Atakan’ı almak için çok çaba sarf edecektir.

Becerileri
Kritik savunmaları: 56
Top Kapma: 61
Duran top savunması: 54
Pres: 73
Havadan Hamleler: 63
Uzun Pas: 47
Kontra ataklar: 47
Oyun Kurma: 67
Taç Atışı: -
Zayıf ayağıyla oyun: -
Uzaktan şut atma : 12
Duran top atışları: 17
Duran top hücumu: 33
Dripling: 45
Orta: -
Kilit Paslar: 48
Kafa vurusu: 11
Topsuz oyun: 40
Bitiricilik: -

Hazırlayan: Ali Bozkurt

Yayınlanma Tarihi: 11.02.2019

Analizinin yapılmasını istediğiniz futbolcuların isimleri mail olarak atabilirsiniz
 
 
Mail: scout@ajansspor.com

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 
Senin için hazırladığımız haberler