Ergin Ataman'ın Panathianikos BC'si Fenerbahçe'den Calathes'i Transfer Etmek İstiyor

24.06.2023 - 16:53 | Son Güncellenme: 24.06.2023 - 17:27

Önümüzdeki sezondan itibaren Ergin Ataman'ın çalıştıracağı EuroLeague ekibi Panathinaikos BC, Fenerbahçe Beko'nun Yunan guardı Nick Calathes'in peşinde.

Ergin Ataman'ın Panathianikos BC'si Fenerbahçe'den Calathes'i Transfer Etmek İstiyor

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague ve Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde sezonu play-off etabında veda ederek noktalayan Fenerbahçe Beko gelecek sezon için kadrosunu geliştirmek istiyor. Sarı Lacivertliler'in bu konuda elini kadroda bulunan yüksek maaşlı oyuncular zayıflatıyor.

Ergin Ataman'dan Fenerbahçe'ye müjde

Yunan basınından Sport 24'ün haberine göre Ergin Ataman'ı takımın başına geçiren Panathinaikos BC, Fenerbahçe forması giyen eski oyuncusu Nick Calathes ile ilgileniyor. Yunan ekibi transfer için 34 yaşındaki oyun kurucunun Sarı-Lacivertliler'le yolları ayırmasını bekleyecek.

Maaşı Fenerbahçe'nin elini kolunu bağladı

Geçtiğimiz yaz Fenerbahçe Beko ile 2 yıllık bir sözleşme imzalayan Nick Calathes yıllık olarak yaklaşık 1.5 milyon dolar kazanıyor. Oyuncunun yüksek maaşı bu yaz kadrosuna üst düzey bir oyun kurucu katmak isteyen Fenerbahçe'nin elini kolunu bağlıyor. Bu sebepten Sarı-Lacivertliler'in oyuncu ile yolları ayırmak istediği tahmin ediliyor.

İlgini Çekebilir
Ataman-Clyburn arasında sular durulmuyor! "Lanet olsun"
Habere Git

Beklenen etkiyi yaratmadı

Barcelona'da Sarunas Jasikevicius yönetiminde kötü bir dönem geçiren Nick Calathes, Fenerbahçe'ye büyük umutlarla gelmişti. Sarı-Lacivertli formayla sezona etkili başlayan 1.98'lik guard, sezonun ilerleyen kısmında ciddi iniş çıkışlar yaşamış ve beklentinin altında kaldı.

EuroLeague tarihinde ilk sırada

Nick Calathes şimdiye kadar Panathinaikos BC, Barcelona ve Fenerbahçe Beko formaları ile EuroLeague'de toplam 1902 asist yaptı. Bu alanda modern EuroLeague tarihinin lideri olan Yunan guardın maç başı asist ortalaması ise 5.94 olarak dikkat çekti.

Fenerbahçe'nin bir diğer külfeti Bjelica

Fenerbahçe'nin geçen yaz tıpkı Nick Calathes gibi heyecan yaratan transferi de Sırp forvet Nemanja Bjelica olmuştu. NBA'den şampiyon olarak gelen eski Fenerbahçeli yıldız sezon öncesi milli takım kampında bir kalf sakatlığı yaşadı. Sonrasında sezon içinde sakatlığı sürekli olarak nüks eden 35 yaşındaki yıldız çok az sayıda maçta forma giyebildi. 2.08'lik Bjelica da tıpkı Nick Calathes gibi yıllık 1.5 milyon dolar kazanıyor.

İlgini Çekebilir
Ergin Ataman’lı Panathinaikos'tan transfer
Habere Git

Ergin Ataman, Fenerbahçe'den 2. transferi istiyor

Ergin Ataman takımın başına geçtikten sonra Panathinaikos BC'nin bu yaz yaptığı ilk transfer Fenerbahçe'de ayrılan Kostas Antetokounmpo oldu. 25 yaşundaki Yunan forvet Panathinaikos BC ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Senin için hazırladığımız haberler