Atatürk pankartını neden tutmadı? Sloukas açıkladı

11.03.2021 - 19:58 | Son Güncellenme: 11.03.2021 - 23:03

2015 - 2020 yıllara arası Fenerbahçe'de forma giyen ve daha sonra ülkesi takımlarından Olympiakos'a transfer olan Yunan basketci Kostas Sloukas, Türkiye kariyeri hakkında flaş açıklamalarda bulundu. Peki Yunan basketci Kostas Sloukas, beş yıl süren Türkiye kariyeri hakkında ne düşünüyor, Fenerbahçe'nin EuroLeague şampiyonluğunda neden Yunan bayrağı açmadı, eski antrenörü Zeljko Obradovic, kendisi için ne ifade ediyor? İşte tüm detaylar...

Atatürk pankartını neden tutmadı? Sloukas açıkladı

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Beko'nun 2016-17 sezonunda EuroLeague şampiyonluğu kadrosunda bulunan ve geçen yıl ülkesi takımlarından Olympiakos'a transfer olan Yunan basketci Kostas Sloukas, Fenerbahçe kariyeri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Olympiakos kulübün internet sitesine yaptığı röportajda 31 yaşındaki basketbolcu Kostas Sloukas, şu ifadeleri kullandı:

"Türkler, benim mücadelemi bazı Yunanlar'dan daha iyi anlıyordu"

“Fenerbahçe'de taraftarlar bana saygı duyardı. Fenerbahçe ile EuroLeague şampiyonu olduktan sonra diğer arkadaşlarım kendi ülkelerinin bayraklarını taşırken ben Yunanistan bayrağını taşımadım diye Yunanistan'da problem oldu. 25 bin Türk'ün önünde Yunanistan bayrağıyla kutlama yapamazdım. Bu tamamen saygısızlık olurdu. Bu olay Yunanistan'da problem olduğunda, Fenerbahçeli taraftarlar ilk lig maçımızda Yunan bayrakları açtılar. Onlar, beni Yunanistan'da eleştirenlerden daha fazla anlıyordu. Bu benim hayatımdaki en büyük zaferimdir. Bana yaptıkları bu jesti görünce soyunma odasına gittim ve ağladım. Türkler, benim mücadelemi bazı Yunanlar'dan daha iyi anlıyordu.” 

Öte yandan 10 Kasım 2019’da Fenerbahçe’nin Beşiktaş ile ligde oynadığı maç öncesinde Fenerbahçe’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için hazırlattığı pankartı tutmayarak eleştirilen Sloukas, şu cevabı verdi:

"Ben hala bir Yunan'ım"

“Ben her zaman kendi mantığımla karar veririm. O gün şunu düşündüm, 'Ben bir Yunan'ım. Ancak, yaşadığım ve para kazandığım ülkeye saygı duymalıyım. Bizim bayrağımızı o gün taşımasam da ben hala bir Yunan'ım. Diğer yandan, önümde Kemal Atatürk pankartı açıldı. Ben kendi kökenlerime ve ülkemin tarihine saygı duyuyorum.  Atatürk pankartını taşıyamazdım. Türkiye'nin kendi tarihine saygım var ama benim de kendi tarihim var"

"Bana kimse Zeljko Obradovic kadar inanmamıştı"

Fenerbahçe’de şampiyonluklar yaşadığı ve büyük saygı duyduğu koç Zeljko Obradovic hakkında ise Sloukas “Bana kimse Zeljko Obradovic kadar inanmamıştı. O benim potansiyelime inanan tek kişiydi. Hiçbir zaman bir koçun çocuğu gibi olmadım. Belki ilkokulda ya da lisede olmuşumdur. Saha dışında alışılmışın dışında bir ilişkimiz olduğunu söyleyemem. Genel olarak iyi bir ilişkimiz vardı ancak o benim koçumdu ve bu dengeyi koruduk. O koç, bense oyuncu. Bu birliktelikten çok şey öğrendim.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe kariyeri başarılarla dolu

Sloukas, 2015'te transfer olduğu Fenerbahçe'de bir THY Avrupa Ligi, 3 Türkiye ligi, ikişer Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonlukları elde etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler