Atlético Madrid'den Alex Telles'e kanca!

27.12.2018 - 22:15 | Son Güncellenme: 28.12.2018 - 01:15

Atlético Madrid'den Alex Telles'e kanca!

Atlético Madrid, Brezilyalı sol beki Filipe Luis’den bu sezon beklediği verimi alamıyor. Sakatlıklar ve transfer söylentileri nedeniyle eski görüntüsünden bir hayli uzak görünen Brezilyalının yerine Madrid kulübü yine bir Brezilyalıyı hem de tanıdık bir ismi düşünüyor. 

Esk Galatasaraylı Alex Telles sol tarafı güçlendirmek adına Atlético’nun birinci seçeneği hâline geldi. 

İspanya’nın en çok okunan spor gazetesi AS’ta Jorge García, Atlético’nun Telles’in transferini bitirmeye kararlı olduğunu yazdı. Filipe Luis’in geçen yaz takımdan ayrılmak istemesi üzerine Telles’le ilgilenmeye başlayan Atlético, Dünya Kupası nedeniyle transfer fiyatlarının artması, Fransız Lucas’ın da o bölgede oynayabiliyor olması nedeniyle Porto ile yaptığı görüşmeleri bir sonuca bağlamamıştı. 

Alex Telles’in gösterdiği gelişim, Atlético’nun futbolcunun transferini yeniden güncel bir biçimde düşünmesini sağladı. Yazıda Telles’in top tekniğinin çok iyi olduğu, duran topları başarılı kullandığı, isabetli ortalar açıp, sol ayağını iyi kullanmasıyla hem güçlü hem de atik bir oyuncu görüntüsü verdiği belirtiliyor. 

Sözleşmesi 2021 yılına kadar devam ediyor

Telles’in Porto ile sözleşmesi 2021 yılına kadar devam ediyor ve kontratında 40 milyon Euro karşılığında serbest kalır maddesi var. Fakat Porto’nun UEFA mali fair play kriterleriyle sorunu var ve oyuncu satmak zorunda.

Jorge García’nın yazısında ayrıca Alex Telles’in yeterince Avrupa tecrübesine sahip olmasının Madrid kulübünün bu transferde ısrarcı olmasını sağladığı belirtiliyor.

Galatasaray, 2013-14 sezonunda Brezilya’nın Gremio kulübünden Alex Telles’i transfer etmiş,  2015 yazında da Inter Milan’a satmıştı. 

Alex Telles, Şampiyonlar Ligi D Grubu’nun son haftasında Galatasaray ile Porto arasında oynanan maçtan sonra Ajansspor'a  yaptığı açıklamada Madrid takımlarına transfer olasılığı hakkında net bir şey bilmediğini söyleyerek, politik bir cevap vermişti. 

Galatasaray'ın alacağı pay

Alex Telles'i Porto'ya satarken bir sonraki satıştan %10 pay alacak Galatasaray'ın kazancı ise yaklaşık 3.4 milyon Euro...

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler