Christian Atsu'nun Eşi Claire Rupio Konuştu: "Zaman Daralıyor"

10.02.2023 - 19:40 | Son Güncellenme: 11.02.2023 - 11:22

Kahramanmaraş merkezli depremler, Hatay'ı da burdu. Hatayspor futbolcusu Christian Atsu henüz enkazdan çıkarılamadı. Atsu'nun eşi Claire Rupio açıklama yaptı.

Christian Atsu'nun Eşi Claire Rupio Konuştu: "Zaman Daralıyor"

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, Hatay dahil toplam 10 ilde ciddi bir yıkıma neden oldu. Birçok insan enkaz altında kaldı. Enkaz altında kalan isimler arasında Süper Lig ekibi Hatayspor'un başarılı futbolcusu Christian Atsu da yer aldı. Atsu'nun eşi açıklamada bulundu.

"Menajeri yeterli ekipmanın olmadığını söyledi"

Yeterli ekipmanın olmadığını vurgulayan Claire Rupio, "Menajeri, enkazın önünde. Enkazdan insanları çıkarmak için yeterli ekipman olmadığını söyledi" ifadelerini kullandı.

"Zaman daralıyor"

Sözlerine devam eden Rupio, "Hatayspor'a, Türk yetkililere, İngiliz hükümetine, ekipmanın sağlanması için başvurdum. Ekipmanlar olmadan derine inemiyorlar. Ve zaman daralıyor" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Newcastle teknik direktöründen Atsu açıklaması!
Habere Git

Taner Savut da enkazda

Depremin en çok vurduğu kulüplerin başında Atakaş Hatayspor geldi. Süper Lig ekibinde birçok futbolcu, teknik ekip ve kulüp personeli enkaz altında kaldı. Kulüp, enkazdan kurtarılan isimlerin olduğunu fakat Christian Atsu ile birlikte Sportif Direktör Taner Savut'un da enkazda olduğunu açıkladı.

Hatayspor ligden çekildi

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Atakaş Hatayspor, ligden çekilmek için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuruda bulundu. TFF, kulüpten gelen yazıyı onayladı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Hatayspor Kulübü bugün yazı gönderdi. Bu sezon maçlarını oynamayacağını bize bildirdi" dedi.

Öte yandan, Christian Atsu’nun abisi Isaac, menajerler Nana Sechere ve Murat Uzunmehmet Rönesans Rezidans enkazının bulunduğu bölgeye ulaştı. Sportif direktör Taner Savut ve Ganalı futbolcu Atsu hala enkazda.

Senin için hazırladığımız haberler