Avcı: 'Geçen sezona göre oyun gücümüz arttı...'

14.12.2017 - 22:38 | Son Güncellenme: 14.12.2017 - 22:38

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur rövanş maçında Medipol Başakşehir, sahasında Kahramanmaraşspor'u 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Medipol Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı, yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

"Antremanda bile doğru futbol oynaman gerekiyor..."

Oyundan memnun değilim. Bireysel performansları değerlendireceğiz. Oyunu antrenmanda bile doğru oynaman gerekiyor. Hem top bizdeyken hem de rakipteyken. Maçtan önce oyunu hızlı oynamayı, oyunun yönünü hızlı değiştirmeyi ve baskılı oynamayı düşünüyorduk. Ancak bunları yapamadık bugün. Bazen konsantrasyon sorunu olabiliyor. Tabii olmaması lazım.

"Oyun tatmin edici değildi..."

Enes Subaşı geçen sene 3. ligde oynayıp şampiyon olmuş bir oyuncu. Bizim alt yapımızdan yetişmiş biri. Girdiğinde doğru işler yaptı benim çok hoşuma gitti. Oktay Saraçoğlu daha kısa süredir bizleydi. O da oyunun ikinci bölümünde iyi işler yaptı. Bu bireysel performansları değerlendireceğiz ama oyun hiçbir şekilde tatmin edici değildi. Rakip takıma da teşekkür edelim bu arada. Hem teknik ekibine hem şehrine. İyi mücadele ettiler hem de iyi oyun oynamaya çalıştılar. Net pozisyonları da vardı. Gol atıp öne de geçebilirlerdi. Her şey olabilirdi. Umarım başarılı olacaklardır.

"Geçen sezona göre oyun gücümüz arttı..."

Geçen sezona göre oyun gücümüz daha da arttı. Sonuç alamadığımız maçlar var, harika oynadığımız maçlar var ama belli bir standartımız var. Trabzonspor alttan geliyor, Bursaspor çıkışta. Üç büyükler zaten işin içinde. Ligin yukarısı çok keyifli ve renkli geçiyor. Puan ortalaması geçen seneki gibi olmayabilir ama zamana bırakacağız. Devreye 36 puanla girersek bence iyi bir durum olur.

Avcı basın toplantısında neler dedi?

Avcı, karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında, şu değerlendirmeyi yaptı: 
"Biz kısa bir geçmişi olan içi dolu bir kulübüz. Bu sene önemli hedeflerimizden biri kupadır. 27. resmi maçı bitirdik, her oyuncu önemli katkılar sağlıyor ama bugün kazanmamıza rağmen oyun olarak memnun olmadığımı söyleyebilirim. Daha hızlı oynamamız, daha çok baskı yapmamız gerekiyordu. Bugün bunu gerçekleştiremedik. Rakibimizin girdiği 2-3 net pozisyon var, belki gol atsalardı bizi harekete geçirebilirlerdi. Kahramanmaraş'ın eski bir oyuncusu olarak onları tebrik ediyorum. Ligde başarılar diliyorum." 

Avcı'dan Egemen Korkmaz ve Chedjou yorumu

Avcı, 295 gün sonra sahaya çıkan Egemen Korkmaz hakkında ise "Uzun bir süre sakatlık ve sonrasında ufak bir operasyon geçirdi. Egemen harika bir profesyonel. Aslında 45 dakika oynamasını planlamıştık ama ilk yarıda fazla pozisyon yemedik, bu nedenle ikinci yarıda 15 dakika daha oyunda kaldı. Bir sakatlık geçirmezse süresini arttırmaya çalışacağız." yorumunda bulundu.  Sakatlığı nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalan Chedjou'ya da değinen Avcı, ligin ikinci yarısında ondan da faydalanmak istediklerini belirtti.

Senin için hazırladığımız haberler