Avcı: "Gurur duydum"

07.03.2017 - 08:20 | Son Güncellenme: 07.03.2017 - 08:20

Avrupa’nın marka kulüplerinden Bayer Leverkusen’in başına getirilen Tayfun Korkut’la ilgili olarak Fanatik'e konuşan Abdullah Avcı, “Bu zamanda Leverkusen gibi bir takımın hocası olmak büyük bir iş. Kendisiyle gurur duydum. Umarım orada çok başarılı olacaktır” dedi.

Almanya Bundesliga’da 23. haftada 30 puanla 10. sırada yer alan ve son olarak Borussia Dortmund deplasmanından 6-2’lik mağlubiyetle ayrılan Bayer Leverkusen’de Roger Schmidt’in yerine Tayfun Korkut takımın başına getirildi.

Sezon sonuna kadar geçici olarak bu göreve gelen Korkut’la ilgili olarak, şu an Başakşehir’in başında olan Abdullah Avcı, övgü dolu sözler söyledi. A Milli Takım’ın başındayken Okan Buruk’la birlikte yardımcılığını yapan Korkut için Avcı şunları söyledi: “Okan ve Tayfun’u 2011’de yanıma aldığımda, bazı kesimler alaylı yakıştırmalar yapmıştı. Ancak şimdi Okan, Süper Lig’de çalışmış ve Göztepe ile tekrar buraya çıkma mücadelesi veren bir teknik adam, Tayfun ise artık Bayer Leverkusen’in hocası.”

‘Donanımlı ve 3 dili var’

“Okan, o dönemde bana Tayfun’u tavsiye etmişti. Bundesliga’da Hannover 96’da daha önce çalıştı. İngilizce, İspanyolca ve Almanca bilen, çok donanımlı bir teknik adam. Kimse bu zamanda Leverkusen gibi sürekli Avrupa kupalarında oynayan bir takımı Türk hocaya emanet etmez. Çok büyük bir iş ve kendisiyle gurur duyuyorum. İnsani olarak çok düzgün bir kişilik. Umarım yeni takımında da başarılı olacaktır.”

(Fanatik)

 

Senin için hazırladığımız haberler