Trabzonspor'dan Abdullah Avcı Ferencvaros Maçı Öncesi Konuştu

07.09.2022 - 21:00 | Son Güncellenme: 07.09.2022 - 21:13

Trabzonspor'un Teknik Direktörü Abdullah Avcı, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Ferencvaros maçı öncesi konuştu. Avcı, Dorukhan Toköz'ün sezonu kapattığını açıkladı.

Trabzonspor'dan Abdullah Avcı Ferencvaros Maçı Öncesi Konuştu

AJANSSPOR HABER

UEFA Avrupa Ligi H Grubu ilk maçında Ferencvaros ile karşı karşıya gelecek olan Trabzonspor'un başarılı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, açıklamalarda bulundu.

"Geçen hafta 11'ine baktığınız zaman 7 tanesi yeni"

Abdullah Avcı, "Geçen sene hedefi olan şampiyonluk kitlesi olan ve yeni kurulan bir takım ve karşılığını aldı. Bunun içinde bazen zaman zaman satışlar, transferler, genç oyuncu, gidişler ve geçmişte aynı zamanda da yapılan planlama ve tekrar yarışmak. Geçen hafta 11'ine baktığınız zaman 7 tanesi yeni sezonda gelen. Pırıl pırıl bir oyuncu grubuna sahibim." dedi.

"Kazanarak devam ediyoruz"

Avcı, "Oyuncu kalitesi son derece yüksek. Yeni gelen oyuncu profilleriyle beraber içindeki oyunlarla birtakım değişiklikler yapıyoruz. Bu oyunları oyuncu profilleri belirliyor. 2 Şampiyonlar Ligi, 5 Lig, 1 Süper Kupa oynadık. Her gün oyun kalitemiz artıyor. Kazanarak devam ediyoruz. Bir tek kaybımız var o da Antalyaspor maçıdır. Onun dışında hiçbir kaybımız yok, kalitemiz de artıyor." şeklinde konuştu.

"Transfer yapmak için transfer yapmayacağız"

Transfer hakkında konuşan teknik adam, "Transferde başkana, özellikle Ertuğrul Doğan'a yaptıkları mücadele ve fedakarlık için teşekkür ediyorum. Belki dışarıda transfer halen daha konuşuluyor, transfer yapmak için transfer yapmayacağız." ifadelerini kullandı.

"Dorukhan sezonu kapattı"

Geçtiğimiz hafta sakatlanan Dorukhan Toköz hakkında açıklama yapan Avcı, şunları kaydetti: Yaşadığımız birtakım talihsizlikler var. Geçen hafta cebimizdeki bir jokeri kaybettik. Sezonu kapattı. Dorukhan sezonu kapattı. Sağ bek, stoper, orta saha, 8 numara, kenar ve milli futbolcuyu kaybettik. Edin'i kaybettik. Bu takım Bruno'yu geçen sezon kaybetti. Ama ona rağmen oyun kalitesini artırarak devam ediyor. Bu seviyede her maç zordur. Trabzonspor kalitesinin yarın buradan çıkma şansı vardır."

Avcı, "Şampiyon olduğumuz gün en yakın rakibe 11 puan uzak ligi bitiren bir takım oluşturduk ve bunun karşılığını aldık. Bu bizi son derece mutlu etti, şehri etti, futbol adına çok önemli işler oldu. Yurt dışına Hollanda gibi bir yere Ajax'a 19 yaşında bir oyuncu sattık. Bir organizasyonu Trabzonspor'da geliştirmeye çalışıyoruz. Bu sene bir değişme geçip hem kadroyu hem de oyun hızını daha fazla artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Onun için yeni transferler katıldı aramıza. Daha iyi oyunlar oynayacağımızı düşünüyorum." dedi.

"Rakibin güçlü tarafı, kendi seyircisi önünde oynaması"

Abdullah Avcı, "Rakibin güçlü tarafı, kendi seyircisi önünde oynaması. Formasyon olarak 4-2-3-1 oynayan, özellikle biz topa sahip olarak oynayacağız yine. Rakip sahada da oynarken onların da geçiş oyuncuları var. Topa sahip olduğumuzda da savunma önlemini doğru olmamız gerekiyor. Bence ön tarafındaki oyuncuları en tehdit edici olduğunu düşünüyorum." açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler