Abdullah Avcı, listeye adını yazdıramadı!

25.08.2022 - 08:28 | Son Güncellenme: 25.08.2022 - 10:40

Abdullah Avcı, Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi play-off turunda Kopenhag'a elenmesiyle, adını gruplarda mücadele eden Türk teknik direktörler arasına yazdıramadı.

Abdullah Avcı, listeye adını yazdıramadı!

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı kariyerinde yeni bir sayfa açmak için UEFA Şampiyonlar Ligi play-off rövanşında Kopenhag'ın karşısına çıktı. Bordo mavili takımla şampiyonluk dahil, ilk kupalarını (diğer ikisi Süper Kupa) kazanan Avcı'nın Şampiyonlar Ligi düşü başka bahara kaldı. 

Şampiyonlar Ligi gören 7 yerli hoca 

Avcı, Devler Ligi'nde gruplarda mücadele eden 8. yerli teknik direktör olma fırsatını kaçırdı. İşte Devler Ligi gruplarına çıkma şansı yakalayan yeri çalıştırıcılarının listesi şöyle:

- Fatih Terim
- Mustafa Denizli
- Ertuğrul Sağlam
- Hamza Hamzaoğlu
- Şenol Güneş
- Okan Buruk
- Sergen Yalçın

İlgini Çekebilir
Trabzonspor 19 milyon Euro'yu kaçırdı
Habere Git

Rekor 9 kezle Terim'de

Bu isimler içerisinde Şampiyonlar Ligi'nde en çok yer alan isim Fatih Terim. Tecrübeli teknik adam tam 9 kez Galatasaray ile futbolun en elit sahnesinde bulundu.  Terim,  gruplardan 2 kez çıktı. 2012-13 sezonun çeyrek final görürken,  2013-14'te ise son 16 turuna çıktı. 

Güneş namağlup çıktı, tarih yazdı

Şenol Güneş, biri Trabzonspor iki kez de Beşiktaş ile olmak üzere Devler Ligi'ne 3 kez gitti. Güneş, 2017-18 gruptan namağlup çıkarak, bunu Türkiye'de başaran ilk isim olarak tarihe geçti. 

Denizli, Fenerbahçe ile sıfır çekti

Fenerbahçe ve Beşiktaş ile iki kez Şampiyonlar Ligi gören Mustafa Denizli gruptan çıkamadı. Denizli üstelik Fenerbahçe ile grupta puan alamayarak sıfır çeken ilk teknik direktörümüz oldu. 

Sağlam, 8-0 ile en ağır hezimeti yaşattı

Beşiktaş ile Şampiyonlar Ligi'ne giden Ertuğrul Sağlam da gruptan çıkmayı başaramazken, Liverpool'dan alınan 8-0'lık mağlubiyet, bu ligde alınan en ağır yenilgi oldu. 

İlgini Çekebilir
Şampiyonlar Ligi düşü kumaşta kaldı!
Habere Git

Hamzaoğlu ve Buruk gruptan çıkamadı

Galatasaray ile UEFA Şampiyonlar Ligi deneyimi yaşayan Hamza Hamzaoğlu ve Medipol Başakşehir ile Devler Ligi'nde mücadele eden Okan Buruk da gruptan çıkmayı başaramadı. 

Sergen Yalçın da sıfır çekti 

Ve Sergen Yalçın...  Beşiktaş ile Devler Ligi'nde sahneye çıkan Siyah beyazlı efsane de sıfır çekti.  Yalçın böylece Mustafa Denizli'den sonra gruptan puansız elenen ikinci yerli teknik direktör oldu.

Senin için hazırladığımız haberler