Avcı: "Saygı görmeye devam ediyoruz"

26.07.2017 - 19:38 | Son Güncellenme: 26.07.2017 - 19:38

Avcı: "Saygı görmeye devam ediyoruz"

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın, Club Brugge le 3-3 berabere kaldıkları Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçının ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalardan Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

"Oyun içinde neler oldu? Oyunun genelinde yüzde 59 topa sahip olduk. Rakip 23-24 yaş ortalamasına sahip. Daha yaşlı takımız ama 118 km. koştuk, rakip 120 km. koştu. Yüksek koşu şiddetimiz daha fazla.

15 dakikada 2 gol yedik. Biri oyun kurarken biri duran toptan. Buna rağmen hep oyunun içinde olduk. 3-2 öne geçmek çok önemliydi. İki duran toptan gol yedik, bir de top kaybından. Maçta topa sahip olduk. Kazansaydık daha mutlu olacaktık, hak etmiştik. Deplasman açısından bakınca iyi bir oyun, iyi bir sonuç. Ayaklarımız yere sağlam basacak. Rövanş maçına en iyi şekilde hazırlanıp, aklımızla ve cesaretimizle turu atlamak istiyoruz. 

Hakem hakkında yorum yapmak doğru olmaz, uafak tefek detaylar oldu. Kırmızı kart görmeden, detaylara takılmadan sonucu alıp dönüyoruz. İyi oyun beni tamin etti. Bu beni sevindirdi. Play off'a kalmak istiyoruz.

9 kişi geçen seneki kadrodan. Sadece Elia ve Clichy yeni oyuncular. Rekabet çok iyi. Kadro yapmaka zorlanıyoruz. 50 maç üzeri oynayacağız diye bir hedefimiz var. Herkes forma şansı bulacak. 

Hem bizi otelimizde, hem statta ve hem de televizyon başında destekleyenlere teşekkür ediyoruz. İyi bir oyun oynadık, saygı gördük, görmeye devam ediyoruz. Türkiye'nin iyi oyunlara, iyi sonuçlara ihtiyacı var. Buna devam etmek istiyoruz.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Avcı, şöyle konuştu:

"Rakibimiz beklediğimiz gibi sahaya çıktı. Bize baskı ile başladılar. Özelikle sahamızdan çıkarken risk aldık. Bir tanesini serbest vuruştan, bir tanesini de çıkarken kaptırdığımız topla yediğimiz gollerle 2-0 geriye düştük. İlk 45 dakikalık bölüm bize bu skoru gösteriyordu. İlk yarıda 2-0 geride olmamıza rağmen girdiğimiz 3 pozisyon vardı. İkinci yarı itibarıyla oyun disiplininden hiç kopmadan, 1 golün oyunu değiştireceğini düşünüyorduk."

Deplasmanda alınan 3-3'lük sonucun iyi göründüğünü belirten Avcı, "Bir gol oyunu tekrar geri çevirecekti ve arkasından oyuncularımızın yakaladığı coşkuyla 2-0'dan 3-2'ye getirmek son derece önemliydi. Yine bir serbest vuruştan yediğimiz gol var, pozisyon vermeden. 3-3'ten sonra da kazanmak için hamle yapan taraftık. 3-3 belki iyi bir skor gibi gözüküyor ama kazanamadığımız için üzülüyoruz. Küçük detaylarda yaptığımız hatalar sonucunda golleri yedik. İkinci maçta bu hataları yapmamaya çalışacağız. İkinci maçı kazanarak Şampiyonlar Ligi play-off'unu oynamak istiyoruz. Oyuncularımı tebrik ediyorum." şeklinde konuştu. 

Abdullah Avcı, ikinci maçla ilgili olarak ise, "Bugün de kazanmak için çıktık, bir sonraki maça da kazanmak için çıkacağız. Analizler üzerinden, rakibin ligdeki maçını da izleyerek bir plan çıkaracağız ve rövanş maçına hazırlanacağız." değerlendirmesinde bulundu. 

Senin için hazırladığımız haberler