Trabzonspor'un rakibi Kayserispor! İşte 11'ler

02.10.2021 - 08:22 | Son Güncellenme: 02.10.2021 - 14:55

Süper Lig'in 8. hafta maçında Trabzonspor, Kayserispor'a konuk. Bordo-mavililerde 5 kişi kadroya alınmadı. İşte maçın 11'leri ve detayları.

Trabzonspor'un rakibi Kayserispor! İşte 11'ler

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'de yoluna namağlup devam eden Trabzonspor, ligin 8. hafta mücadelesinde deplasmanda Kayserispor ile karşı karşıya geliyor. Bordo-mavili takımda 5 oyuncu kadroya alınmadı. İşte maçla ilgili tüm detaylar...

21 maçtır deplasmanda yenilmiyor

Sezona yaptığı flaş transferlerle giriş yapan, 7. hafta sonunda henüz yenilgi yüzü görmeyen ve 2. sırada yer alan Trabzonspor, son 2 maçını kazanan Kayserispor ile deplasmanda karşı karşıya geliyor. Deplasmanda oynadığı son 21 maçta yenilgi yüzü görmeyen ve kulüp rekoru kıran Fırtına, Kayserispor deplasmanında da bu rekoru 22 maça çıkarmak istiyor. 

5 oyucu kadroya alınmadı

Bordo-mavili takımda kart cezalısı Vitor Hugo ile Hüseyin Türkmen’in yanı sıra, sakatlıkları bulunan Abdulkadir Parmak, Dorukhan Toköz ve Fode Koita bu maçta forma giyemeyecek.

Denswil ve Trondsen kadroda

Tedavileri tamamlanan Stefano Denswil ve Anders Trondsen de kamp kadrosunda yer aldı. Ligde son oynanan Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasına göre Kayserispor karşısında zorunlu değişikliğe gidecek olan teknik direktör Abdullah Avcı'nın, Alanyaspor karşılaşmasında kırmızı kart gören Hüseyin’in yerine savunmada Denswil veya Ahmetcan Kaplan'dan birine forma şansı vermesi bekleniyor. Genç savunma oyuncusu Ahmetcan Kaplan, Alanyaspor maçında kısa bir süre almasına karşın gösterdiği performansla beğeni almıştı. 

11'ler belli oldu

  • Kayserispor: Lung, Onur, Kolovetsios, Uğur, Carole, İbrahim, Kemen, Fernandes, Emrah Başsan, Thiam, Cardoso.


  • Trabzonspor: Uğurcan, Peres, Edgar IE, Ahmetcan, İsmail, Siopis, Marek Hamsik, Nwakaeme, Bakasetas, Gervinho, Cornelius.

Berat Özdemir ilk kez

Trabzonspor'un başarılı orta saha oyuncusu Berat Özdemir, teknik direktör Stefan Kuntz tarafından A Milli takımın Norveç ve Letonya ile oynayacağı maçların kamp kadrosuna davet edildi. 23 yaşındaki ön libero oyuncusu böylelikle ilk kez A Milli takım aday kadrosuna çağrılmıştı. Bordo-mavili takımda ayrıca Uğurcan Çakır ve Abdülkadir Ömür de aday kadroda yer alan diğer oyuncular oldu. 

Avcı, Karaman'a karşı deplasmanda kazanamıyor

Bugüne kadar Abdullah Avcı ile Hikmet Karaman, Süper Lig’de 11 kez karşı karşıya geldi. Avcı'nın, görev yaptığı takımların başında Karaman’a karşı 4-2 üstünlüğü bulunurken, 5 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.


İki teknik adam arasında en dikkat çeken istatistik ise Abdullah Avcı’nın, Hikmet Karaman’a konuk olduğu maçlar. Başakaşehir’in başında bulunduğu dönemde 6 karşılaşmada deplasmanda Karaman’ın çalıştırdığı takımlarla karşılaşan Avcı, söz konusu müsabakalarda 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alırken, galibiyet elde edemedi.

Bu şansızlığı kırmak istiyor

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 10 Kasım 2020’de geldiği bordo-mavili takımın başında dış sahada oynadığı maçlarda rakiplerine kaybetmedi. Deneyimli teknik adam, Hikmet Karaman’a karşı deplasman şansızlığını kırmayı hedeflerken, sahadan 3 puanla ayrılarak milli araya da takımını moralli sokmanın hesaplarını yapıyor. Süper Lig’de 21 maçtır mağlup olmayarak bir rekora imza atan Karadeniz ekibi, kulüp tarihinin en uzun serisini devam ettirmek istiyor.

Ligde bordo-mavili ekipten daha uzun bir dış saha yenilmezlik serisi yakalayan son takım ise Galatasaray. Sarı-kırmızılılar, Şubat 1998-Nisan 2000 arasında 40 maçlık dış saha yenilmezlik serisi elde etmişti.

Hakem Tugay Kaan Numanoğlu

Kadir Has Stadyumu'nda oynanacak olan mücadele saat 16.00'da başlayacak. Tugay Kaan Numanoğlu'nun yöneteceği karşılaşmada Serkan Ok ve Süleyman Özay yardımcı hakem olarak görev yapacak.

VAR: Mete Kalkavan
AVAR: Ceyhun Sesigüzel

Kayserispor-Trabzonspor maçı ne zaman?

Kayserispor ile Trabzonspor arasındaki mücadele yarın oynanacak ve saat 16.00'da başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler