Avrupa devleri Leny Yoro'nun peşinde! Transfer ve bonservis...

27.11.2023 - 19:01 | Son Güncellenme: 27.11.2023 - 19:04

Fransa Ligue 1 takımı Lille'in savunma oyuncusu Leny Yoro, gösterdiği performansla birçok Avrupa devinin dikkatini çekti. Yoro'yu kadrosuna dahil etmek isteyen takımlar arasına Paris Saint Germain'de dahil oldu. İşte detaylar.

Avrupa devleri Leny Yoro'nun peşinde! Transfer ve bonservis...

AJANSSPOR HABER

Lille'in 18 yaşındaki stoperi Leny Yoro, gösterdiği performansla birçok takımın radarına girdi. Fransız futbolcu, Foot Mercato'nun yaptığı habere göre Paris Saint Germain'in transfer listesine dahil oldu. Kış tasnfer döneminin açılmasına haftalar kala Fransız devi, Leny Yoro için Lille'in kapısını çalacak. Paris Saint Germain, Leny Yoro'yu takip eden Real Madrid ve Bayern Münih'ten önce davranıp genç futbolcuyu kadrolarına katma peşinde.

Paris Saint Germain'de savunma alarm verdi

Ligue 1'de en son Monaco'yu 5-2 mağlup eden Fransız devinde, savunma sıkıntısı yaşandığı aktarıldı. Bu sezon çıktığı 17 maçta kalesinde 17 gol gören Paris Saint Germain, savunmaya takviye yapma peşinde. Foot Mercato'nun kaynaklı habere göre, hücumda iyi işler başaran Paris ekibinde savunmada işler iyi gitmiyor. Stoperde Skriniar, Kimpembe ve Lucas Hernandez gibi isimleri bulunan Paris Saint Germain'de aynı bölgeye bir takviye daha yapılması gündemde. Brezilyalı stoper Marquinhos'un sakatlığı ise devaam ediyor. 

Leny Yoro transferi gelecek için

Lille takımında bu sezon iyi bir sezon geçiren Leny Yoro, Fransız devinin transfer listesinde yer aldı. Habere göre, Paris Saint Germain, gelecek yıllar için de 18 yaşındaki futbolcuyu kadrosuna dahil ederek uzun yıllar verim almak istiyor. Genç futbolcunun Lille'le olan sözleşmesi ise 2025 yılına kadar devam ediyor.

Lemy Yoro'nun bu sezonki performansı

Lille forması giyen 18 yaşındaki stoper, bu sezon çıktığı 16 maçta 3 kez gol sevinci yaşadı. Lille'in altyapısında yetişen Yoro, Lille formasını toplamda 32 kez giydi. 1.90 boyundaki genç yıldız adayı, 2 kez sarı kart gördü. Ayrıca Fransız stoper, U21 Fransa Milli Takımında da boy gösterdi. 3 kez U21 Milli Takımı ile maça çıkan Yoro, gol sevinci yaşayamadı. 

Lille ve Paris Saint Germain'in ligdeki sıralaması

Ligue 1'in 13. haftasının sonunda 30 puanı bulunan Paris Saint Germain ligin lideri durumunda. Ayrıca Paris ekibi 34 golle de ligin en çok gol atan takımı. Lille ise, 23 puanla 4'üncü sırada yer alırken son 2 karşılaşmalarında galip gelmeyi başardı.

Senin için hazırladığımız haberler