Inter, Roma ve Fiorentina Avrupa Kupalarında Finalde

19.05.2023 - 00:57 | Son Güncellenme: 19.05.2023 - 01:12

Bu sezon hem UEFA Şampiyonlar Ligi hem Avrupa Ligi hem de Konferans Ligi finalinde İtalyan takımları Inter, Roma ve Fiorentina yer aldı. İşte detaylar

Inter, Roma ve Fiorentina Avrupa Kupalarında Finalde

AJANSSPOR - HABER

Avrupa kupalarında bu sezon resmen İtalyan Rönesans'ı yaşanıyor. Üç kupada da finalde bir İtalyan takımı var. UEFA Şampiyonlar Ligi'nden Inter, Manchester City ile Avrupa'nın en büyüğü olmak için İstanbul'da kapışacak.

Roma, Sevilla'ya karşı

İtalyanlar'ın başkent temsilcisi Roma, UEFA Avrupa Ligi'nde bu kupayı en çok kazanan İspanyol ekibi Sevilla ile mücadele edecek. Jose Mourinho liderliğindeki Roma, Konferans Ligi'nden sonra Avrupa Ligi'ni de kazanmak için sahaya çıkacak.

UEFA Konferans Ligi'nde Fiorentina - West Ham United finali

Ve üç numaralı kupa olan UEFA Konferans Ligi... Bu kupada da aydınlanma hareketi Rönesans'ın doğduğu toprakların takımı Fiorentina, İngiliz ekibi West Ham United ile şampiyonluk için kapışacak. Bakalım İtalyanlar üç finalden kaç kupa çıkartacak?

İlgini Çekebilir
Roma, Mourinho otobüsüyle finalde
Habere Git

1990 yılında şampiyonlukta hat-trick yaptılar

İtallyanlar en son 1990 yılında üç takımla finale çıktı. Juventus, Milan ve Sampdoria aynı yıl kupalarda finale çıktı ve hepsinde de şampiyon olarak hat-trick yaptı.

Inter - Manchester City Şampiyonlar Ligi finali 10 Haziran'da

Şampiyonlar Ligi’nde finalin adı belli oldu. İstanbul şehri de 2005'in ardından ikinci kez Şampiyonlar Ligi Finali'ne ev sahipliği yapacak. Inter - Manchester City Şampiyonlar Ligi final maçı 10 Haziran 2023 Cumartesi günü İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak, final maçı saat 22.00’de başlayacak.

Sevilla-Roma Avrupa Ligi finali 10 Haziran'da

Avrupa’nın ikinci büyük kupasının finali Sevilla-Roma maçı, 31 Mayıs 2023 tarihinde Macaristan’ın ev sahipliğinde yapılacak.

Fiorentina-West Ham United Avrupa Konferans Ligi finali 7 Haziran'da

UEFA Avrupa Konferans Ligi finali Fiorentina-West Ham United maçı 7 Haziran Çarşamba günü Prag'daki Sinobo Stadyumu'nda oynanacak.

Senin için hazırladığımız haberler