Avrupa Ligi'nde gelecek sezon tek takım!

01.10.2020 - 16:33 | Son Güncellenme: 01.10.2020 - 16:41

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin formatı nedir? Avrupa Konferans Ligi ne zaman başlayacak? Türkiye'den kaç takım Avrupa'ya gidecek? Konferans Ligi fırsat mı, yoksa aslında bir engel mi? İşte UEFA Avrupa Konferans Ligi ile ilgili detaylar...

Avrupa Ligi'nde gelecek sezon tek takım!

AJANSSPOR-HABER

UEFA, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nin ardından 3. bir organizasyonun düzenlenmesine karar vermiş ve adını da UEFA Avrupa Konferans Ligi olarak tanımlamıştı. Peki, UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne Türkiye’den kaç takım katılacak? UEFA Avrupa Konferans Ligi ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

UEFA Avrupa Konferans Ligi ne zaman hayatımıza girecek?

UEFA Avrupa Konferans Ligi, ilk olarak 2021-22 sezonu yani; gelecek sezondan itibaren başlayacak. Bu organizasyonun temel nosyonu Avrupa sahnesinde daha fazla takımın boy göstermesi olarak açıklandı. Konferans Ligi’nin başlamasıyla birlikte UEFA Avrupa Ligi’nde grup aşaması 48 takım yerine 32 takımla oynanacak. Aslında bu durum; Avrupa bileti alacak birçok takımın UEFA Avrupa Ligi'ne katılmasının önüne geçecek. UEFA Avrupa Konferans Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayan takım, bir sonraki sezon UEFA Avrupa Ligi’nde grup aşamalarına direkt katılabilme hakkını elde edecek.

Türkiye’den hangi takımlar Konferans Ligi’nde yer alacak?

Geçen sezonu ülkeler sıralamasında 11. olarak tamamlayan Türkiye de bununla birlikte Avrupa Ligi'ne Türkiye Kupası galibi ile tek bir takım gönderecek ve takımımız kupaya play-off turundan dahil olacak. Ligi üçüncü sırada tamamlayan ekip Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu, dördüncü sırada tamamlayan ise 2. Ön Eleme Turu itibarıyla yeni organizasyona dahil olacak. Süper Lig şampiyonu eğer kupayı da alırsa bu defa lig üçüncüsü Avrupa Ligi play-off turuna katılırken 4 ve 5 ise Konferans Ligi'ne gidecek.

Şampiyonlar Ligi tehlikede

Türkiye şampiyonu 2021/22 Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan katılacak. Lig ikincisi ise 2. Ön eleme turundan itibaren kupaya dahil olacak. Şampiyonlar Ligi'ni kazanan takım kendi liginde de Devler Ligi bileti alırsa Süper Lig şampiyonu doğrudan gruplara dahil olacak. Diğer yandan şu anda 2022/23 sezonu için sıralamadaki yeri şu anda 15 olan Türkiye 12 ve daha aşağısı sıralarda yer alırsa Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan takım gönderme şansını tamamen kaybedecek.

Konferans Ligi’ne katılım ile ilgili bazı detaylar

Ülke puanı sıralamasında ilk 5 sırada olan ülkelerden 1’er takım, 6-15 arasındaki ülkelerden 2’şer takım, 16-50 arasındaki ülkelerden 3’er takım, 51-55 arasındaki ülkelerden 2, Şampiyonlar Ligi’nden elenen 20 ve UEFA Avrupa Ligi’nden elenen 26 takım turnuvada mücadele edecek. Buna göre; UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ön eleme ve birinci eleme turunda elenen takımlar, UEFA Avrupa Ligi'ne grup aşamasından önce veda eden takımlar ve UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarını üçüncü sırada bitiren takımlar yoluna UEFA Konferans Ligi'nde devam edecek.

UEFA Konferans Ligi'nin formatı nasıl olacak?

32 takımlı grup aşamasından önce üç eleme ve bir play-off turu oynanacak. Grup aşamasında, gruplarını ilk sırada bitiren 8 takım direkt olarak son 16 takım arasına adını yazdıracak. Gruplarında 2.sırada yer alan 8 takım ve UEFA Avrupa Ligi’nde gruplarını 3.sırada bitiren 8 takım, ara eleme turunda birbirleriyle eşleşecek. Bu eşleşmelerde tur atlayan 8 takım, son 16 takım arasına kalacak.

Senin için hazırladığımız haberler