Avrupa Ligi'nde korkulan oldu! Kâbus...

26.02.2021 - 13:02 | Son Güncellenme: 26.02.2021 - 18:43

Başakşehir, Beşiktaş, Alanyaspor, Sivasspor ve Galatasaray'ın Avrupa'ya erken veda etmesi Türk futboluna pahalıya patlamış olacak. Avrupa artık ayak seslerimizi çok daha az duyacak. Peki Türkiye'den kaç takımımız Avrupa'ya gidebilecek, ülke puanında son durum ne? İşte detaylar...

Avrupa Ligi'nde korkulan oldu! Kâbus...

Hüseyin ÖZKÖK- AJANSSPOR

Avrupa Ligi'nde Türkiye'nin ülke puanı olarak rakibi olan İsviçre, Hırvatistan, Çekya ve Yunanistan'ın temsilcileri Young Boys, Dinamo Zagrep, Slavia Prag ve Olympiakos rakiplerini elemeyi başardı. Böylece ülke sıralamasında Hırvatistan, Türkiye'yi geçmeyi başardı.

Bu sezon, Başakşehir, Beşiktaş, Alanyaspor, Sivasspor ve Galatasaray'ın Avrupa'ya erken veda etmesi sonucu Türkiye 20.400 puanda kaldı. UEFA ülke sıralamasında son 5 sezonki başarılar esas alınıyor. 2020-21 sezonunda 13. sırada bulunan Türkiye, 2016-17 sezonu puanlarının önemini yitirmesiyle gelecek sezona en iyi tahminle 17. sırada başlayacak.

Slavia Prag ve Olympiakos'un Avrupa Ligi'nde alacakları sonuçlara göre Çekya ve Yunanistan'a geçilerek 18 veya 19'a inme ihtimalimiz de bulunuyor.

Şampiyonlar Ligi için 3 ya da 4 ön eleme

Bu sonuçlarla artık Avrupa'ya gidecek takım sayımız 5'ten 4'e düştü. Ayrıca Türkiye şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için 3 ya da 4 ön eleme turu geçmek zorunda kalacak.

Avrupa Ligi'ne katılım olacak mı?

Türkiye Kupası şampiyonu artık Avrupa Ligi'ne katılamıyor. Türkiye şampiyonu Şampiyonlar Ligi play off turunda elenirse Avrupa Ligi gruplarına kalacak. Şampiyonlar Ligi 3. ön elem turunda elenirse ise Avrupa Ligi'ne katılmak için play off oynamak zorunda kalacak.

Kupa 3'e 3 takım

UEFA, gelecek sezondan itibaren yeni organizasyonu Konferans Ligi'ni devreye sokuyor. Kupa 3 olarak tanımlanan organizasyonda ülke puanlarına göre Türkiye 3 takı gönderiyor. Kupa şampiyonu ve lig sıralamasındaki 2. ve 3. sırayı alan takımlar Konferans Ligi'ne kalabilmek için 3 ön eleme oynayacak.

Senin için hazırladığımız haberler