Avrupa Süper Ligi'nden ilk KOP'uş...

20.04.2021 - 15:34 | Son Güncellenme: 20.04.2021 - 21:01

Avrupa Süper Ligi daha başlamadan bazı kulüplerin geri adım atmaya hazırlandığı gündemde. İngiltere Premier Lig'den hangi takım ayrılma kararı alacak? İşte yanıtı detaylar...

Avrupa Süper Ligi'nden ilk KOP'uş...

DIŞ HABER-AJANSSPOR

Avrupa Süper Ligi'nin kurucuları arasında yer alan 6 büyük İngiliz takımından biri, kendi taraftarları ve futbol kamuoyundan yükselen tepkilerin ardından bu oluşumdan çekilme kararı almaya hazırlanıyor. İddia İngiliz basınından geldi. Detaylar haberde...

Bir İngiliz kulübü, Avrupa Süper Ligi'nden çıkabilir

The Times'da yer alan habere göre; 12 Avrupa kulübünün ortak kararla Avrupa Süper Ligi kurma planı sekteye uğrayabilir. Haberde, 6 Ada ekibinden biri söz konusu girişimden geri adım atabilir. Bu kulübün ise Liverpool olduğu ifade ediliyor.

Liverpool sert tepki ile karşılaşmıştı

Dünyada birçok futbolseverin sempatiyle baktığı Liverpool'da taraftarlar ciddi şekilde kulübe tepki göstermişti. Liverpool'un en ünlü taraftar grubu KOP, sert bir açıklama yapmıştı.

"Ruhlarını sattılar"

KOP tribünündeki tüm pankartların ve bayrakların Newcastle maçında kaldırılacağı duyurulurken, taraftar grubu sözcüsü ise kulüple görüşme halinde olduklarını, finansal aç gözlülük sebebiyle kulübe daha fazla destek vermeyeceklerini ilettiklerini söyledi. 

KOP'un sözcüsü, "Kulüp sahiplerinin yaptığı rezalet bir şey ve mide bulandırıcı. Taraftarlara danışılmadan nasıl böyle bir karar aldığını bilemiyoruz. Ruhlarını sattılar. Hiçbir Liverpool taraftarı bu Süper Lig'de yer alamaz" demişti.

Chelsea, Avrupa Süper Ligi'nden çekilmek için gerekli belgeleri hazırlıyor

Son olarak ise BBC Sport, Avrupa Süper Ligi'nden çekilmek için Chelsea Kulübü'nün gerekli belgeleri hazırlamaya başladığını iddia etti.

Öte yandan İngiliz basınından Guardian'a bugün Chelsea ve Manchester City ekibinin Avrupa Süper Ligi'nden çekilmeye hazırlandığını ve UEFA ile görüşmelere başlandığı iddiasında bulunmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler