Avrupa Süper Ligi'ne 4 milyar Euro'luk yatırım

19.04.2021 - 18:38 | Son Güncellenme: 19.04.2021 - 18:58

JP Morgan Chase & Co., yeni kurulan Avrupa Süper Ligi'ne 4 milyar Euro (4,8 milyar dolar) yatırım yapacak.

Avrupa Süper Ligi'ne 4 milyar Euro'luk yatırım

JP Morgan Chase & Co., araladında Barcelona, Real Madrid ve Manchester United'ın olduğu Avrupa Süper Ligi'ne 4 milyar Euro (4,8 milyar dolar) yatırım yapacak.

Avrupa Süper Ligi'ne 4 milyar Euro'luk yatırım

Bloomberg’de yer alan habere göre; ABD yatırım bankası, lige ilk etapta 3,5 milyar Euro yatırım yapmayı kabul etti.

Ek ödemeler ve maliyetlerle birlikte yatırımın toplam miktarı 4 milyar Euro'yu bulacak. Bir kaynağa göre mevcut durumda JP Morgan tarafından finanse edilecek yatırım, daha sonra diğer yatırımcılara açılabilecek.

12 dev takım öncülük etti

Aralarında Manchester United ve Real Madrid'in olduğu 12 büyük futbol kulübü UEFA Şampiyonlar Ligi'nden ayrı bir lig kurmada anlaştıklarını açıklamıştı.

JP Morgan önemli rol oynadı

Kaynaklara göre kulüpler, kendilerini önümüzdeki yıllarda lig için bağlayıcı kılacak anlaşmaya imza attı. Kaynaklar bağlayıcı anlaşmanın JP Morgan'ın yatırımında önemli bir rol oynadığını belirtiyor. Bir kaynağa göre JP Morgan'ın lige sağladığı finansman yüzde 2-3 arasında bir faize sahip olacak ve 23 yıllık bir dönemi kapsayacak.

Ayrıca, Avrupa Süper Ligi yönetiminin, yıllık 4 milyar Euro'ya yakın bir naklen yayın anlaşması için Amazon, Facebook, Disney ve Sky ile de görüşeceği iddia edildi. 

JP Morgan kimdir?

JPMorgan Chase & Co., merkezi New York'ta bulunan Amerikan yatırım bankası ve finansal hizmetler holding şirketidir. JPMorgan Chase, S&P Global tarafından ABD'nin en büyük bankasıdır ve toplam varlığı 2.687 trilyon dolardır. Aynı zamanda piyasa değeri bakımından dünyanın en değerli dokuzuncu bankasıdır.

NTV'de yer alan habere göre ise, Uluslararası yatırım bankası JP Morgan, Avrupa'nın en büyük 12 futbol kulübünün deyim yerindeyse gemileri yakarak kurduğu Avrupa Süper Ligi'ni 6 milyar Dolar ile finanse edeceğini açıkladı.

Senin için hazırladığımız haberler