Avrupa'da rekor haftası! Messi, Bellingham, Salah...

22.08.2023 - 16:38 | Son Güncellenme: 22.08.2023 - 16:44

Son dakika haberleri | Geçtiğimiz hafta sonunda Avrupa'nın önemli liglerinden ve yıldız isimlerden dikkat çeken rekorlar ve istatistikler geldi. İşte detaylar.

Avrupa'da rekor haftası! Messi, Bellingham, Salah...

AJANSSPOR HABER

Avrupa futbolundan yeni rekorlar gelmeye devam ediyor. Lionel Messi, Jude Bellingham ve Mohamed Salah, geçtiğimiz hafta sonu gösterdikleri performanslarla dikkat çektiler.

Messi'den yeni rekor

Lionel Messi, Inter Miami ile Kuzey ve Orta Amerika Lig Kupası'nda şampiyon oldu. Arjantinli 42. üst düzey kariyer kupasını alarak eski Barcelona takım arkadaşı Dani Alves'i geride bırakarak futbol tarihinin en çok madalya kazanan oyuncusu oldu.

Brighton ilk kez Premier Lig'in zirvesinde

Brighton, tarihinde ilk kez Premier Lig'de zirveye yerleşti ve bunu başaran tarihteki 53. farklı takım oldu.

İlgini Çekebilir
İlk Ajansspor duyurdu, TFF resmen açıkladı: Maçlar ertelendi
Habere Git

Mo Salah, Gerrard'ı geride bıraktı

Mısırlı yıldız Mohamed Salah, geçtiğimiz hafta sonu Bournemouth'a gol atarak Liverpool'un tüm zamanların en çok gol atan oyuncuları listesinde 187 golle Gerrard'ı geride bıraktı. Ayrıca Salah, Anfield'da üst üste 10 Premier Lig maçında gol atan veya asist yapan ilk Liverpool oyuncusu oldu.

Madrid, 1800. galibiyete yakın

Haftasonunda ligde Almeria'yı 3-1 ile geçen Real Madrid, kulüp tarihinin 1800. galibiyetinden yalnızca 7 maç uzakta. 

Bellingham, Ronaldo'yu yakaladı

Real Madrid'in yeni transferi Jude Bellingham, 2009-2010 sezonunda Cristiano Ronaldo'dan sonra, kulüpteki ilk sezonunda takımının ilk iki maçında da gol atan ilk Real Madrid oyuncusu oldu. Ayrıca Bellingham, La Liga'da birden fazla gol atan en genç İngiliz oldu.

Senin için hazırladığımız haberler