Avrupa’da sezonun ilk şampiyonu! 9 yıllık hegemonyayı bitirdiler…

07.03.2021 - 17:20 | Son Güncellenme: 07.03.2021 - 17:27

Son dakika haberleri… Steven Gerrard’ın çalıştırdığı Rangers, İskoçya Premier Ligi’nde bitime 6 hafta kala mutlu sona ulaştı. 4. Lig’e kadar düşürüldükten sonra küllerinden doğan ve 10 yıl sonra şampiyon olan İskoç devi, göz kamaştıran istatistiklere ulaştı. İşte detaylar…

Avrupa’da sezonun ilk şampiyonu! 9 yıllık hegemonyayı bitirdiler…

AJANSSPOR-HABER

Avrupa liglerinde 2020-21 sezonunun ilk şampiyonu Rangers oldu. Dün St. Mirren'i 3-0 yenen Glasgow temsilcisi, bugün Celtic'in Dundee United'la 0-0 berabere kalması sonucu bitime 6 hafta kala mutlu sona ulaştı.

10 yıl aradan sonra ligi zirvede bitiren Rangers, Celtic’in 9 yıllık hegemonyasına son verdi. Tarihindeki 55. şampiyonluğuna ulaşan İskoç ekibi, ezeli rakibinin 10. kez üst üste şampiyon olup rekor kırmasına da izin vermedi. 

5 yıl içinde 4 lig atladılar

2012 yılında yaşadığı finansal krizin ardından İskoçya 4. Ligi'ne düşürülen Rangers adeta küllerinden doğdu. 2017 yılında tekrar İskoç Premier Ligi’ne yükselen kırmızı lacivertliler, Liverpool’un efsane futbolcusu Steven Gerrard’ı takımın başına geçirdikten sonra tam anlamıyla eski günlerine geri döndü.

Steven Gerrard'la 32 maçta 28 galibiyet, 77 gol!

Gerrard yönetiminde inanılmaz bir performans sergileyen Rangers bu sezon 32 lig maçının 28’ini kazandı, 4’ünde berabere kaldı ve hiç yenilmedi. Toplam 77 gol atan İskoç şampiyonu bir dönem Beşiktaş'ta forma giyen 37 yaşındaki Allan McGregor’un koruduğu kalesinde yalnızca 9 gol gördü. Ligde 88 puana ulaşan Glasgow ekibi en yakın takipçisi Celtic’e 20 puan fark attı.

Yeni sezonda Liverpool'a gidebilir

Sezon başında UEFA Avrupa Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray’ı da eleyen ve takımı ile büyük bir başarıya ulaşan Steven Gerrard’ın gelecek sezon Rangers’ın başında kalıp kalmayacağı ise soru işareti. Liverpool efsanesinin eski kulübünde Jürgen Klopp’un yerini alacağı iddia ediliyor.

Senin için hazırladığımız haberler