Avrupa'nın en sağlam kalesi Galatasaray

11.03.2022 - 11:49 | Son Güncellenme: 11.03.2022 - 11:59

Galatasaray, grup aşamasından bu yana Avrupa devleriyle deplasmanda oynadığı tüm maçlarda kalesini gole kapattı. Aslan, rakiplerinin isabetli şutunu tek hanede tuttu. İşte detaylar...

Avrupa'nın en sağlam kalesi Galatasaray

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray, Avrupa'da başarı genetiğini bir kez daha tüm dünyaya kanıtladı. Dünya devi Barcelona ile UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda eşlesen Cimbom, Camp Nou deplasmanında birçok otoriteye göre fark yiyip dönecekti. Ama sarı-kırmızılılar, Barcelonalı futbolculara geçit vermedi ve karşılaşmayı 0-0 tamamlayarak İstanbul için avantajlı skoru aldı. 

Aslan, deplasmanda gol yemedi, şut sayısını tek hanede tuttu 

Galatasaray'da ön plana çıkan istatistik, bu sezon Avrupa'da grup aşamasından itibaren Lazio, Marsilya, Lokomotif Moskova ve Barcelona deplasmanlarında hiç gol yememesi oldu. Cimbom'un gol yemek bir kenara dursun toplam 4 maçta kalesinde gördüğü isabetli şut sayısı tek hanede kaldı. 

4 maçta sadece 8 şut attırdı

Marsilya maçında kalesinde 3 isabetli şut gören Galatasaray, Lokomotif Moskova'nın kaleyi bulmasına izin vermezken, Lazio evinde sadece 1 defa Muslera'yı yoklamıştı. Galatasaray, Barcelona deplasmanında ise 4 isabetli şut imkanı verdi ama burada da Inaki Pena başarılı kurtartışlar yaptı. Galatasaray 4 deplasmanda toplam 8 isabetli şut yedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Arda Turan İspanya’da manşet oldu
Habere Git

Sarı kırmızılı takımın bu sezon Avrupa'da deplasmanda oynadığı maçlarda kalesinde gördüğü şutların dağılımı şöyle: 

Marsilya 3
Lokomotif 0
Lazio 1
Barcelona 4

Marcao - Nelsson'a alkış

Galatasaray'da bu maçlarda en çok alkışı alanlar Marcao ile Nelsson oldu. Brezilyalı stoper hem savunma liderliğini yaptı hem de Nelsson ile büyük uyum sağlayarak, dünyanın ünlü santrforlarına sahayı dar etti. Marcao dünkü maçta 8 ikili mücadelenin 7'sini kazanırken 3 top kapma, 6 uzaklaştırma, 2 pas arası, 2 hava topu kazanma istatistiklerine ulaştı. 

Senin için hazırladığımız haberler