Tolgay Arslan kariyerinin en skorer sezonunu yaşıyor

29.12.2023 - 13:31 | Son Güncellenme: 29.12.2023 - 13:37

Futbol hayatını Avustralya'da sürdüren Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Tolgay Arslan gösterdiği performansla gündem oldu. Detaylar haberimizde...

Tolgay Arslan kariyerinin en skorer sezonunu yaşıyor

AJANSSPOR - HABER

Sezon öncesinde İtalyan ekibi Udinese'den bedelsiz olarak Avustralya ekibi Melbourne City'e transfer olan 33 yaşındaki futbolcu yeni takımında sergilediği performansla kariyer rekoru kırdı.

Golleri ve asistleriyle takımını sırtlıyor

Tecrübeli futbolcu gol ve asistleriyle Melbourne City'i ligde, kupada ve Asya Şampiyonlar Ligi'nde sırtlayan isim oldu. Tolgay Arslan Melbourne formasıyla ligde çıktığı 9 maçta 4 gol ve 4 asistlik performans sergilerken, Şampiyonlar Ligi'nde 6 maçta iki gol, kupada ise 4 karşılaşmada 4 gollük performans sergiledi. Tecrübeli yıldız bu performansıyla Avustralya basının manşetlerini süslüyor.

Kariyerinin en golcü sezonunu yaşıyor

32 yaşındaki futbolcu Melbourne City formasıy 19 maçta kaydettiği 10 gol, 4 asist ile A takım seviyesinde kariyerinin en skorer sezonunu geçiriyor.

Tolgay Arslan Türkiye'de formasını giydiği Beşiktaş ve Fenerbahçe'de ligde gol atma başarısı gösteremişti. Tecrübeli oyuncunun daha önceki yıllarda bir sezonda en fazla 3 gol kaydetmişti.

Önce Beşiktaş'ta sonra Fenerbahçe'de oynadı

2014-15 sezonunda Bundesliga ekibi Hamburg'dan 450 bin euro karşılığında Beşiktaş'a transfer olan Tolgay Arslan siyah beyazlı takımda 132 maçta sahaya çıkıp 3 gol ve 12 asistlik katkı yaptı.

2018-19 sezonun devre arasında 3.2 milyon Euro bedelle Fenerbahçe'ye imza atan Tolgay, sarı lacivertlilerde 33 karşılaşmada süre buldu ve 2 gol, 1 asist kaydetti. Başarılı oyuncu 2020-21 sezonunda ise Fenerbahçe'den Udinese'ye transfer oldu.

Aziz Behich takım arkadaşı

Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı Aziz Behich, Melbourne City'de Tolgay Arslan'ın takım arkadaşı. Bosnaş asıllı Avustralya vatandaşı sol bek ülkemizde Bursaspor, Başakşehir, kayserispor ve Giresunspor formaları giymişti.

Melbourne City ligde 4. sırada

Tolgay Arslan'ın forma giydiği Melbourne City, Avustralya A Ligi'nde 10 maçta aldığı 4 galibiyet, 3 beraberlik, 3 yenilgi maç fazlasıyla 4. sırada yer alıyor. Avustralya ekibi AFC Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda ise 6 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgiyle 2. sırada bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler