Avusturya'da inanılmaz olay! Lider LASK...

14.05.2020 - 19:29 | Son Güncellenme: 14.05.2020 - 19:36

Avusturya'da inanılmaz olay! Lider LASK...

2 Haziran'da başlayacağı açıklanan Avusturya Ligi'nde inanılmaz bir olay yaşandı. Salzburg önderliğindeki 11 kulüp, lider LASK Linz'i koronavirüs kurallarını ihlal ederek toplu antrenmanlar yapmakla suçladı.

Avusturya Ligi'nde 3 puan farkla liderlik koltuğunda oturan ve 63 yıllık şampiyonluk özlemini noktalamaya çalışan LASK Linz'in başı belada.

Salzburg önderliğindeki 11 kulüp LASK'ı, koronavirüs salgını nedeniyle lig yönetimi tarafından belirlenen katı kuralları ihlal edip sosyal mesafeyi göz ardı ederek toplu antrenmanlar yapmakla suçladı ve federasyona başvurdu.

Avusturya Futbol Federasyonu'ndan açıklama

Avusturya Futbol Federasyonu ise konuyla ilgili olarak bir açıklama yayınlayarak, "Bugün LASK'ın antrenman yaptığını gösteren birkaç video federasyona ulaşmıştır. 16/04/2020 tarihinde Tipico Bundesliga kulüpleri tarafından alınan kararın (Küçük gruplar halinde idman yapmak) aksine, videolar yakında zamanda yapılmış olağan bir antrenmanı gösteriyor. Yönetim kurulu bu kanıtlara dayanarak, sorumlu Senato 1'e, adil oyunun temel kavramının potansiyel ihlali ile ilgili kovuşturma başlatması talimatını vermiş ve kulüpten yorum yapmasını istemiştir." dedi.

Salzburg'dan açıklama

LASK Linz'in 3 puan gerisinde ikinci sırada yer alan Salzburg'ta, kulübün ticari direktörü Stephan Reiter yaşanaanlar nedeniyle şok olduklarını belirtirken, rakiplerini yasadışı davranmakla ile suçladı.

LASK Linz ne cevap verdi?

Öte yandan suçlamaların odak noktasındaki lig lideri ise, bu hafta tesislere zorla giren iki kişinin kurbanı olduklarını açıkladı.

LASK, güvenlik kameralarına yakalanan söz konusu şahısların kanunsuz bir şekilde tesislere kamera yerleştirdiğini iddia etti.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler