Aydın Büyükşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı finale yükseldi

06.03.2019 - 23:56 | Son Güncellenme: 06.03.2019 - 23:56

Aydın Büyükşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, CEV Challenge Kupası yarı final rövanş maçında konuk ettiği Slovenya temsilcisi GEN-I Volley'yi 3-1 mağlup ederek finale yükseldi.

Salon: Mimar Sinan

Hakemler: Mirka Jankovic (Sırbistan), Florin Dimachi (Romanya)

Aydın Büyükşehir Belediyespor: Jineriy Martinez, Gonzalez, Desislava, Gözde Dal, Duygu Düzceler, Brayelin Martinez (Erçe Su Kasapoğlu, Sedef Sazlıdere, Darya, Seda Türkkan, Ceyda Demirhan)

GEN-I Volley: Kovacic, Peric, Velikonja, Grudina, Scuka, Lipicer (Zampedri, Zbicajnik, Lucas, Ferlinc)

Setler: 25-14, 20-25, 25-22, 25-19

Süre: 102 (22, 28, 27,25)

Eşleşmenin ilk maçını da Aydın Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda 3-2 kazanmıştı.

Aydın Büyükşehir Belediyespor, finalde Volero (Fransa)-Saugella (İtalya) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Aydın’ın Sultanları’nın çok güzel bir maç ortaya koyduğunu belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu takımı tebrik etti. Aydınlılara final heyecanı yaşatacak olan Aydın’ın Sultanları’na finalde de güvendiklerini söyleyen Başkan Çerçioğlu, "Buraya kadar bütün hedeflerimizi gerçekleştirdik. Şimdi sıra kupayı Aydın’a getirmekte. Kızlarımızın ve teknik heyetimizin bunu da başaracağına yürekten inanıyoruz. Desteğimiz Aydın’ın Sultanları’yla. Maçta takımlarını yalnız bırakmayıp salonu dolduran ve maç boyunca takımlarını destekleyen Aydınlılara da çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Maçtan sonra maça ve final yolculuğuna dair bir açıklamada bulunan Başantrenör Mustafa Umut Uysal ise; "Öncelikle çok mutluyuz. Challenge Cup’ta ilk yılımızda finale kaldık . Oyuncularımı ve teknik kadromu tebrik ediyorum. Bütün bu çalışmaların karşılığında finali Türkiye’ye ve Aydın’a getiriyoruz. Özlem Çerçioğlu’na da bu takımı kurarak bu önemli turnuvayı Aydın’a getirdiği için ayrıca teşekkür ederiz. Onun vesileysiyle biz Aydınlılar bir final heyecanı yaşayacağız" dedi.

 

Senin için hazırladığımız haberler