Aydın Örs'den nasihatler

11.07.2016 - 13:02 | Son Güncellenme: 11.07.2016 - 13:02

Basketbolumuzun duayen isimlerinden Aydın Örs, TBF'nin radikal kararlar almaması durumunda basketbolumuzu daha karanlık günlerin beklediğini söyledi.

TBF'nin seçimlerden sonra beyin fırtınası düzenleyerek farklı fikirlerden yararlanması ve basketbolun ayağa kaldırılması için önlemler alması gerektiğini söyledi. Yabancı oyuncu çokluğunun ciddi bir sorun olduğunu, yabancı antrenörlerin Türk oyuncuların gelişini ile ilgilenmediğini belirten Örs, "Ancak sorun yabancılarla sınırlı değil. Başta altyapı ve kulüplerin doğru yapılanması dahil birçok sorunumuz var." diye konuştu.

İşte Örs'ten pasajlar...
* Yabancı oyuncu sayısı, yabancı antrenör furyası, staffların yabancılarla doluşması tehlikeli boyutlara vardı. Elbette yabancılar olmalı ama bir denge sağlanmalı, Türkler kenara itilmemeli.
* Birçok kulübün bütçesi belli değil, basketbola yatırımına devam konusunda zorlananlar var. TBF kulüplerden bütçe teminatı istemeli ve altyapıya yatırım şartı getirmeli.
* Altyapı 3-5 kulübün tekelinde kaldı. Onlar da bıraksalar altyapı kalmayacak. Durum kızlarda daha da kötü. Altyapıdan yeni oyuncular gelmediği için Kadın Milli Takımımızı iyi günlerin beklediğini düşünmüyorum.
* Erkeklerde yıldızlarda, gençlerde, ümitlerde derece geliyor ama bir işe yaramıyor, 18 yaşına geldikten sonra kenarda beklemeye başlıyorlar.
* Çoğu kulüp Avrupa da mücadele ettiği için işin kolayına kaçıp yabancılarla devam ediyorlar. Kulüpler 10 yabancı da isteyebilir ama basketbolu yönetenlerin kötü gidişatı fark edip radikal kararlar alması gerekir. Gençlerin durumu hepimizi üzüyor.
* Ergin'in yerinde başkası da olsa sonuç değişmezdi. Kapasite olmayınca yapacak fazla bir şey kalmıyor.
* TBF'nin ligde oyuncuların yeterli dakikayı alacak proje ortaya koyması lazım. Bu durum yabancı antrenörlerin umurunda değil. Benchler yabancı koçlarla ve yabancı asistanlarla doldu. Acaba hangisi Türk oyuncuların gelişimini düşünüp antrenman yaptırıyor? Onlar günü kurtarmaya geliyor. Yabancı antrenörlerin Türk oyuncuya katkısının araştırılması gerekir.
* Bu federasyonun radikal kararları almasını zor görüyorum. Basketbolu basketbolcunun yönetmesinden hoşnutuz ama bu şansı iyi kullanamadığımız zaman işler tersine dönüyor. Harun'un iyi niyetinden kuşkumuz yok ancak onun daha karararlı olması gerekir.
* Doğru kararlar alamazsak yarınları daha karanlık görüyorum. Umarım seçimlerden sonra TBF daha rahat hareket eder ve önlemleri alır.

Kaan Şahin

Senin için hazırladığımız haberler