Ayhan Avcı: Ömrümden ömür gitti

18.07.2016 - 10:28 | Son Güncellenme: 18.07.2016 - 10:30

Ümit Kız Takımımız ilk beş maçı kaybettikten sonra B Ligi'ne düşme tehlikesinin tam içine girdi. Artık son 4 takımdan biriydi ve kalan iki maçını da kazanmaktan başka çaresi yoktu. Önce Slovakya'yı, sonra da Yunanistan'ı çok gerilerden gelip yenmeyi başardılar ve emaneti yere düşürmediler.

Bunda koç Ayhan Avcı'nın soğukkanlılığını oyuncularına yansıtmasının etkisi büyüktü. Skor boarda ne zaman baksak gerideydik ama oyun disiplininden uzaklaşmayıp araya çeşitli savunmalar da ekleyerek bir şekilde A Ligi'nde kaldık.

Maçın hemen ardından koç Ayhan Avcı ile konuştuk ve görüşlerini aldık... O duygularından başladı...

"Ben bütün bir sezon kendimi bu kadar yorgun hissetmedim. İki maçtan birini kaybetsek düşecektik. Ömrümden ömür gitti. Bakmayın sakin göründüğüme, içimde fırtınalar esiyordu..."

Ardından da beklediğimiz yorumlara geçti:

"Burada 99 doğumlu üç oyuncuya (İlayda, Meltem, İnci) çok ciddi süreler verdik. Onların çok büyük kazanımlar elde ettiğini düşünüyorum. Seneye daha iyi bir kadromuz olacak ve tahmin ederim ki daha iyi iş yapar. A Liginde kalmak önemliydi ama konu yenmek, yenilmekten çok daha derin. Her sene anlık şeylerle, son dakikalar içinde rakibimizden daha doğru kararlar vererek bir yere varamayız. Kadın Basketbolu'nun geleceği ve altyapılarla ilgili projeler yapmak zorundayız. Aksi halde çok üzülürüz. Konu sadece basketbol değil, eğitim sistemi de dahil çok eksiğimiz var.

 

Altyapıda daha doğru çalışmak lazım. Malzeme var var ama yabancı sayısı düşmeden altyapıyı toparlasak da hiçbir şey değişmez. Rusya takımı Eurolague'de 15 dakika süre alan oyunculardan kurulu. Bizimkilerin oynadığı bir yer yok. Onların oyucuları Avrupa Kupaları'nda oynuyor, biz Gençler Şampiyonası'ndan oyuncu seçiyoruz. Teklifimi yineliyorum. Ligimizde sahada 3 yabancıdan fazlası bulunmamalı. Avrupa Kupalarını kaç yabancıyla oynarlarsa oynasınlar. Bizim oyuncularımızın hiç deneyimi yok, çünkü sezonu gerçek maç oynamadan geçiriyorlar. Ama eksiklerimizi sadece yabancı konusuyla sınırlı tutmuyorum. Yapmamız gereken çok başka işler de var.

Sonuçta A Ligi'nde kaldığımız için çok mutluyuz ama bunu neden bu kadar zor başardığımız, neden daha iyi sıralar için oynamadığımızı da sorgulamamız şart."

basketfaul

Senin için hazırladığımız haberler