Aykut Kocaman Fenerbahçe Hakkında Açıklama Yaptı

24.04.2022 - 15:50 | Son Güncellenme: 24.04.2022 - 17:17

Aykut Kocaman, Fenerbahçe hakkında açıklama yaptı. Kocaman, Aziz Yıldırım, Alex, Anelka gibi oyuncular ve Galatasaray hakkında konuştu. İşte detaylar.

Aykut Kocaman Fenerbahçe Hakkında Açıklama Yaptı

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden Aykut Kocaman, NTV Spor'da Kırılma Anı'nın konuğu oldu. Kocaman, 2000'li dönemde Fenerbahçe, Aziz Yıldırım yönetimi ve 2011 sonrasını anlatırken, Sarı-Lacivertliler'e daha önce gelmiş Alex de Souza, Nicolas Anelka, Ariel Ortega, Roberto Carlos gibi kaliteli futbolculardan ve ezeli rakip Galatasaray'dan bahsetti.

"Yüksekten uçmaya başlamıştı"

Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin 2003 sonrası dönemine değinirken şunları söyledi: "Fenerbahçe başka bir tarafa doğru gitmişti özellikle Sayın Başkan Aziz Yıldırım dönemini 2003'ten itibaren incelemek lazım. Hem kulübün fiziki varlıklarıyla hem mali yapısıyla, diğer taraftan takıma bakıldığı zaman son derece yüksekten uçmaya başlamıştı."

"Daum, Zico, Aragones"

"Türkiye standartlarının üstünde gidiyordu. Daha fazla yabancı ağırlıklı antrenör seçimleri, Daum, Zico, Aragones gibi ve aynı şekilde oyuncu seçimlerinde de farklı bir seviyedeydi. Gelmeyeceği düşünülen pek çok oyuncuyu getirmişti."

"2. Maradona olması beklenen bir oyuncuydu"

"Ortega olağanüstü bir oyuncuydu. Arjantin'deki 2. Maradona olması beklenen bir oyuncuydu. O seviyedeki bir oyuncuyu 25-26'lı yaşlarda getirmek, Alex benzer, Roberto Carlos'un Türkiye'ye gelişi ve özellikle Anelka... Çok farklı bir seviyedeydi. Dolayısıyla ben Fenerbahçe'nin çok farklı bir yerde olduğunu düşünüoyrum."

"Her şey berbat edildi"

"Ama tabii ki burası Türkiye bunu unutmuşuz. Sadece o gün için demiyorum, ilerleyen zaman için söylüyorum. İşler iyi gidiyorsa mutlaka birileri çelme takmaya hazırlanır. Nihayetinde aşağı çekildi zaten. 1-1,5 milyar dolarlık bir devasa kulübe doğru giderken, bir anda 2011'den itibaren beline vuruldu, her şey berbat edildi."

"Fenerbahçe'ye dönüş tarafı ağır bastı"

"Planlamamda sportif direktörlük yoktu. Teknik direktörlüğün arkasında profesyonel yöneticilik kısmına doğru kulüplerin geçmesi gerekiyordu. Olabilirdi. Bu biraz da başkanla benim aramdaki geçmişe dayanan ilişkiye bağlı olarak, ihtiyaç olması hasebi, Fenerbahçe'ye dönüş tarafı biraz daha ağır bastı. Kariyer planlamasının dışına taştı. Yaşayarak öğrenirim diyordum. Sportif direktörlük tarafına geçtim."

"Öyle bir yıkımın olmasını istemezdim"

"Daum'la ilgili bir karar verildi ve gönderildi. Kulübün üstünde muazzam bir yıkım var. Yine son hafta şampiyonluk kaçırıldı. Uzatma dakikalarında altıpasın içerisinden 3 pozisyon kaçtı. Normalde atarlar onları. O goller olsaydı, Daum gönderilmeyecekti ve hiç böyle bir şey olmayacaktı. Trabzonspor maçında o gün, galibiyeti ve şampiyonluğu, sportif direktör olarak kalmayı tercih ederdim. Öyle bir yıkımın olmasını istemezdim."

"Benfica'ya karşı ilk maçta hayatı durdurmak isterdim"

"Benfica'ya karşı ilk maçta hayatı durdurmak isterdim. Temel sorunu gözardı etmeden geçersek anları konuşuruz. Zihnim öyle çalışmıyor. Benfica Avrupa'da 12. yarı finalini oynuyordu, bizse ilk kez yarı finaldeydik. Oyuncular zihinsel, ruhsal, bedensel olarak maksimuma çıkıyorlar. Bu da biriken bir yorgunluktu."

"Çeyrek finallere, yarı finallere aşina olsak..."

"Takımın ana omurgası hem Topal, hem Meireles ve aynı zamanda o maçların en önemli oyuncusu Webo aynı anda cezalı duruma düştü. Bu 3 oyuncu o yorgunlukla cezalı oldular aslında. Belki o sahneyi yapma şansımız yükselecekti. Biraz daha aşina olsaydık çeyrek finallere, yarı finallere daha farklı olurdu."

"Kupada oynadığımız rotasyonlu kadroya döndü takım"

"40'ıncı dakikalarda Kuyt ve Selçuk birbirine girdi bir topta. Selçuk sahadan sedyeyle çıktı. Kuyt'ın kaburgasında çatlak oldu, öyle oldu. 60'ıncı dakikalarda Gökhan'ın çenesi kırıldı. 3 kulvarda giderken kupa maçlarında yaptığımız rotasyonlu kadroya döndü takım. Eskişehir ile oynadığımız kadroya döndü."

"Tarihin en önemli maçında ana grubun dışında oyuncularla sahadaydık"

"Tarihin en önemli maçında ana grubun dışında oyuncularla sahadaydık. Özellikle 60'dan sonra... Son ana kadar kucağımızdaydı tur. 2-1'den sonra Kuyt'ın en iyi vuruşu yaptığı yerden boş kaleye yapabileceği bir vuruş vardı. Kuyt yan filelere vurdu. Belki orada direnci artırabilirdi."

"4 defa istifa etmiş olabilirim"

"4 defa istifa etmiş olabilirim, doğrudur. Başkanla olan bir konuşmamız var. Esas ana problem, daha sonra söylediğim gibi yorgunluktu. İkinci ve üçüncü seneler yorgun geçti. Hata yapma ihtimalim çok yüksekti. 2013'teki takımın büyüme, gelişme ihtimali çok yüksekti. Mesleki olarak yaptığım hatalı bir davranıştır. Ancak kendimi zihinsel olarak yukarıda hissetmiyordum."

"Dedim ki kendi kendime yutkun, bekle..."

"2013'e yorgunluk anıydı, hata dedim. 2018'de uyumlu takımı görmüştüm. Normal şartlarda ayrılmam gerekiyordu. Beni bilenler ayrılacağımı bilirlerdi. Dedim ki kendi kendime 'Yutkun bekle', devam etme ihtimali çok azdı. Öyle tahmin ediyordum."

"O ihtimal varsa bile o ihtimali bekleyeyim, aynı hatayı yapmayayım. Uyumlu takımı yakalamıştım, bunu yakalamak çok zordu. Bütün çalışmalar, davranışlar, antrenmanlar, adam almalar, çıkarmalar bunun içindi. Beklentim çok minimaldi. Kararı ben vermiş olmayayım dedim, ben vermek istemedim."

İlgini Çekebilir
Ali Koç özel uçağıyla hoca transferini bitirmeye gitti! Löw bekleniyordu ama...
Habere Git

"Hiç düşünmeden giderim"

"Süper Final zamanı Galatasaray her yerde bizden üstün görünüyordu. O maçı kazanma ihtimalimiz çok çok düşüktü. Fenerbahçe'ye dönmek benim karar verebileceğim bir şey değil. Yapabileceğim bir şey varsa hiç düşünmeden giderim. Ama sıra dışı bir durum olması lazım."

Senin için hazırladığımız haberler