Başakşehir'de Aykut Kocaman dönemi resmen bitti!

02.10.2021 - 16:07 | Son Güncellenme: 02.10.2021 - 16:50

Son dakika spor haberleri... Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir'de teknik direktör Aykut Kocaman'ın istifası kabul edildi. İşte detaylar...

Başakşehir'de Aykut Kocaman dönemi resmen bitti!

AJANSSPOR-HABER

Medipol Başakşehir'de Aykut Kocaman dönemi resmen sona erdi. Deneyimli teknik adam Süper Lig'de dün Fatih Karagümrük'e 3-1 kaybettikleri maçın ardından istifasını sunacağını açıklamıştı.

Kocaman: Bu bedeli ödeyeceğiz

Kocaman düşüncesini, "Sezon başlangıcında 8 maçta 6 mağlubiyet hem kendi adıma hem de kulüp adına kabul edilebilir bir durum değil. Bu tip durumlarda kendi adıma vereceğim kararlarda bir şeyleri değiştirme şansıma bakarım. Şu anda, özellikle de ilk yarıda gördüğüm oyuncu davranışı ve benzeri şeyler, bir şeyleri değiştirme konusundaki gücümüzün azaldığını gösteriyor. Ne kendimi ne de kulübü sıkıntıya sokmanın anlamı yok. Nasıl başarılarda karşılığını alıyorsak, başarısızlıkta da bedeli olmalı. Bu bedeli ödeyeceğiz" sözleriyle açıklamıştı. 

Başakşehir, Kocaman'ın istifasını kabul etti

Medipol Başakşehir yönetimi bugün yaptığı açıklamada, Aykut Kocaman'ın istifasının kabul edildiğini açıkladı. Böylece tecrübeli futbol adamıyla yollar resmen ayrılmış oldu. İstanbul temsilcisinde göreve geçen sezonun ortasında gelen Kocaman arkasında şu istatistikleri bıraktı...

Aykut Kocaman'ın Başakşehir karnesi

 

  • Maç: 29
  • Galibiyet: 9
  • Beraberlik: 6
  • Mağlubiyet: 14
  • Attığı Gol: 28
  • Yediği Gol: 32
  • Maç Başına Puan: 1.14

İlk adaylar Emre Belözoğlu ve Çağdaş Atan

Bu gelişmenin ardından gözler Başakşehir'in yeni teknik direktörünün kim olacağına çevrildi. Gündeme ilk olarak Boz Baykuşlar'ın formasını giyen Emre Belözoğlu ismi geldi. Ardından Çağdaş Atan da adaylar arasında ağırlık kazanmaya başladı.    

Yabancı hoca da gündemde

Atan son olarak Aytemiz Alanyaspor'uj çalıştırmış ve Akdeniz temsilcisiyle bu sezon başı yolları ayrılmıştı. Turuncu-lacivertlilerin Çağdaş Atan ile anlaşamaması durumunda rotayı yabancı teknik direktörlere çevireceği ifade edildi. 

Senin için hazırladığımız haberler