Aykut Kocaman son sözünü söyledi!.. Fenerbahçe...

03.11.2017 - 09:09 | Son Güncellenme: 03.11.2017 - 09:09

Aykut Kocaman son sözünü söyledi!.. Fenerbahçe...

Teknik direktör Aykut Kocaman, bireysel futbolla hedeflere ulaşamayacaklarının bir kez daha altınız çizdi, oyuncularının dikkatini çekti.

Son 5 maçta Valbuena’yı kenara alan deneyimli hocanın kararında Fransız futbolcunun bireysel oynama çabası etkili oldu. Öyle ki, Kocaman idmanlardaki çift kale maçlarda bile takım oyununu bozan olursa, topu karşı takıma veriyor. Bu konuyu anlatırken de “Bireysellik maç, takım oyunu ise şampiyonluk kazandırır” diyor.
 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, şampiyonluğa takım oyunuyla ulaşacaklarına inanıyor. Bu nedenle bireysel oyundan çok takım oyununun ön plana çıkması gerektiğini savunuyor. Son 5 maçta Valbuena’yı kenara alan Kocaman’ın bu kararında Fransız futbolcunun bireysel oynama çabası etkili oldu. Öyle ki, deneyimli çalıştırıcı antrenmanlarda bile bu konu üzerinde ısrarla duruyor. Çift kale maçlarda takım oyununu bozan ve kendi bildiği gibi oynamaya çalışan olursa, hemen oyunu durdurup topu karşı takıma veriyor. 
 
Kocaman bu konunun önemini futbolcularına anlatırken, “Bireysellik maç, takım oyunu ise şampiyonluk kazandırır” ifadesini kullanıyor. Kritik bölgelerde oyuncuların bireysel yetenekleri kullanmasının önemli olduğunu belirten Kocaman, bunun aşırıya kaçması, gereksiz ve tehlikeli bölgelerde yapılması, basit oynamak varken bu tip hareketlerde bulunulmasının önüne geçmeye çalışıyor. 
Gereksiz, bireysel oyun ile sarı-lacivertliler çok top kaybedip oyun kuramıyor. Ayrıca kaybedilen toplar savunmada tehlike yaratıyor. Takım, kaptırılan topu yeniden kazanmak için yoğun efor sarf ediyor. 

Golcüler ortada yok

Süper Lig’de son iki sezonda ortaya koyduğu performansla taraftarlarını üzen Fenerbahçe, golcülerinden istenilen verimi alamıyor.
 
Son iki sezonda 44 lig maçında rakip fileleri 80 kez havalandıran Fenerbahçe’de, santrforlar 31 gol attı. Fenerbahçe’de bu sürede görev alan Moussa Sow, Jose Fernandao, Robin  van Persie, Emmanuel Emenike, Roberto Soldado ve Vincent Janssen’in performansı beklentilerin altında kaldı.
 
Söz konusu son 44 maçta Sow 12, Van Persie 9, Emenike ile Fernandao dörder, Janssen ise 2 gol katkısında bulundu, Soldado ise henüz gol sevinci yaşayamadı. Bu sürede santrforların attığı 31 golün 7’si ise penaltı vuruşundan geldi.
Senin için hazırladığımız haberler