Aykut Kocaman'dan futbolcularına: En önemli sorunumuz...

02.11.2017 - 03:27 | Son Güncellenme: 02.11.2017 - 03:27

Fenerbahçe, 1 günlük iznin ardından dün Osmanlıspor maçının hazırlıklarına başladı. Futbolcuların idmana son derece moralsiz ve üzgün bir şekilde gelmesi üzerine Aykut Kocaman önce öğrencilerine bir konuşma yaptı.

52 yaşındaki teknik adam, ligde henüz 10 hafta oynandığını, önlerinde 24 maç daha olduğunu hatırlattı. Kocaman futbolcuları ve teknik ekibine şunları söyledi: “Kayseri maçının derin analizi yapılmadan önümüze bakamayız. Önce kendimizden başlayalım. Futbol hata oyunudur, bunu hepimiz kabul ediyoruz. Sonuçla ilgili bir hata varsa da öncelik benimdir. Maçın taktiği, oyuncu değişiklikleri ve dizilişler... Ben ve bizler nerede yanlış yaptık bulalım. Skor 3-1’ken 4-1 hatta 5-1 yapmak için bulduğumuz fırsatları neden değerlendiremedik,
bunları konuşalım. Yapıcı bir şekilde ilerleyeceğiz. Gemi nereden su alıyorsa, onarıp öyle yola devam edeceğiz.”

‘Taraftar, olmazsa olmazımız’

“Son 2 sezondan kalan öz güven sorunumuz devam ediyor. Seri galibiyetler aldığımızda bu sorun çözülecek. Taraftarlarla aramızdaki kopukluk, saha içinde performansınızı etkiliyor. Şunu herkes iyi bilmeli; bizim için taraftar olmazsa olmazımızdır. Şampiyon olmak istiyorsak, onların desteğini arkamıza almalıyız. Bunu da yine alacağımız başarılı sonuçlarla gerçekleştireceğiz.”

‘Tribün tepkisi kötü etkiliyor’

Teknik direktör Aykut Kocaman, sadece oyuncularına konuşmakla kalmadı. Taraftarlara da mesaj gönderdi. Deneyimli çalıştırıcı, “Oyuncu değişikliğinde çıkan uğultu, hem oyuna giren oyuncuyu hem de sahadaki diğer 10 futbolcuyu düşürebiliyor. Kaçan pozisyonlara verilen tepki ve beraberindeki uğultu maçın sonuna doğru bir panik havası oluşturuyor. Taraftarımızdan bize ve takıma güvenmelerini istiyoruz. Bu bir mazeret değil. Olumsuz havayı yine düzeltecek olan bizleriz” ifadelerini kullandı. (Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler