Aziz Yıldırım'ın beraat kararı bozuldu şimdi ne olacak?

02.01.2020 - 20:37 | Son Güncellenme: 02.01.2020 - 20:37

Yargıtay, Şike Davası'nda yapılan yeniden yargılama sonucundan beraat eden Aziz Yıldırım ve diğer 35 sanık hakkındaki kararı usulden bozdu. Peki bu karar ne anlama geliyor? Aziz Yıldırım yeniden mi mahkemeye çıkacak? Usulden bozulma ne anlama geliyor? Avukat Ali Rıza Dizdar soruları cevapladı.

Yargıtay, yeniden görülen Şike Davası’nda Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım dahil, 36 sanık hakkındaki beraat kararını usulden bozdu. Peki şimdi ne olacak

Şike Davası avukatlarından Ali Rıza Dizdar, yeniden yargılama yapılırken usul hataları yapıldığını ve Yargıtay’ın da bu nedenle dosyayı yerel mahkemeye geri gönderdiğini söyledi.

Dizdar, “Yeniden yargılama yapılırken ayrı ayrı karar verilmesi gereken iki ayrı dosya birleştirilip beraat kararı verildi. Bu bir usul hatasıydı. Ayrıca bir sanık hakkında da hüküm verilmesi unutuldu.Yargıtay, beraat kararı verilmesine karşı değil. Bu karar verilirken yapılan usul hatalarının düzeltilmesini istiyor” dedi.

DAVA HİÇ GÖRÜLMEYEBİLİR!

Dizdar, önemli bir noktaya daha dikkat çekiyor: “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, bu kararı Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na götürebilir. Böylece usulden bozma kararı İstanbul’a hiç gelmeyebilir. İstanbul’a gelirse da mahkeme bir gün verecek. Daha sonra sanıkların mahkemeye gelmesi istenecek. Ama gitmezlerse de ceza artma olasılığı bulunmadığı için avukatlarınca temsil edilebilecekler. Bir celsede kararın verilmesini bekliyorum. Usul hataları düzeltilip beraat kararı bir kez daha verildikten sonra şayet davaya müdahil olan kulüpler –Trabzonspor, Altay- temyize gitmezse, karar Yargıtay’a gitmeden kesinleşir” dedi.

3 Temmuz 2011’de başlayan süreç sonunda 16. Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi, Aziz Yıldırım ve 36 sanığı suçlu bulmuştu.Ancak sanıkların yeniden yargılama talepleri kabul edilince dava 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tekrar görülmüştü. Bu davada Yıldırım ve diğer sanıklar beraat etmişti.

Davaya müdahil olan Trabzonspor kararı temyiz ederek Yargıtay’a başvurmuştu. (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler