"Aziz Yıldırım'ın yetkisi alınabilir"

09.05.2017 - 15:52 | Son Güncellenme: 09.05.2017 - 15:52

AJANSSPOR ÖZEL - Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın Yakın Doğu Üniversitesi Başkanı Işık Eyigüngör arasında yaşanan olayların yankıları sürüyor. Spor Hukuku Uzmanı Avukat Emin Özkurt, Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında yaşananların hukuki boyutunu değerlendirdi.

Emin Özkurt’un, Radyospor’da Özgür Sancar’a yaptığı açıklamalar şu şekilde :

“Aziz Yıldırım başkanlığı düşmez”

Aziz Yıldırım'ın kanunlar çerçevesinde spordan meni muhtemeldir. Pek rastlamadığımız bu konuda bakanlık müfettişlere inceletme başlattı. 6222 sayılı kanunla müsabakalardan men edilen kişi spor kulüplerinde yönetici yetkisiyle bulunamaz. 6222 madde uyarınca ceza alırsa Aziz Yıldırım o süreçte men cezası alır fakat başkanlığı düşmez. O süreçte bir başkanın kullanacağı hiçbir yetkiyi kullanamaz. Demek ki bakanlık nezdinde olay çok ciddiye alınmış. Bu gibi olaylarda 1 yıl spordan men kararı olası gibi görünüyor. Beklemek lazım.

1-3 yıl arası hapis cezası…

Fenerbahçe Kulübüne başkanlığı devam eder. Bu süre zarfında başkanın imkanlarını kullanamaz. Olayın adli boyutu ise; bir kimseye tokat atmak, 86.maddede bir kişiye zarar vermek fiili bir şekilde ise 1-3 yıl arasında hapis cezası alır. Dün bu konuda inceleme başlatıldı bu da adli süreci beraberinde getirecektir.

“Yetkileri elinden alınabilir”

Aziz Yıldırım transfer operasyonunda imza atamaz. Resmi görünür yüzde olamaz. Talisca ve Volkan Demirel ise 1 ile 3 maç arasında ceza olabilir.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler