Bam Adebayo isyan etti: "Biz eşitlik istiyoruz"

08.01.2021 - 20:39 | Son Güncellenme: 08.01.2021 - 20:56

Donald Trump yanlılarının 2 gün önce ABD Konrgre Binası'nı basmasının yankıları sürüyor. Miami Heat'in yıldız isimlerinden Bam Adebayo, olayların yaşandığı gün Celtics ile oynanan maçın öncesindeki marş protestosu ve yaşanan olaylar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Adebayo, polis müdahalelerindeki eşitsizliğe tepki gösterdi.

Bam Adebayo isyan etti: "Biz eşitlik istiyoruz"

DIŞ HABER - AJANSSPOR

NBA oyuncularının ABD'de yaşanan son olaylara tepkileri büyük. Bu isimlerden biri de Miami Heat'in yıldız isimlerinden Bam Adebayo. 

Florida ekibinin 23 yaşındaki Afrika kökenli ABD'li oyuncusu, Black Lives Matter hareketinde ABD polisinin sert müdahalelerine karşın Trump yanlılarının ABD Kongre Binası'nı bastığı olaylarda polisin farklı bir tutum sergilediğini de vurgulayarak yaşanan eşitsizliğe dikkat çekti. 

"Biz eşitlik istiyoruz. Daha fazlasını değil..."

"Sonuç olarak Miami Heat biz destekliyor." diyen Adebayo, "Bu takımda hepimiz Afrikalı Amerikan olmayabiliriz ve desteklemeyebiliriz de. Heat’te sevdiğim şeylerden biri de, bizde çeşitlilik var. Hepimiz birbirimizin daha iyi olmasını istiyoruz. Tüm organizasyon sadece dünyadaki Afrikalı Amerikanların daha iyi olmasını istiyor. Biz sadece eşitlik istiyoruz. Daha fazlasını istemiyoruz. İntikam istemiyoruz. Sadece daha adil olunmasını istiyoruz. Hepsi bu. Çarşamba günü biz bu adaletsizliği göstermek istedik. Dışarıda barışçıl şeyler olmadı." ifadelerini kullandı.

Miami Heat ne yapmıştı?

ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın ırkçı ve adaletsiz söylemlerinin yanı sıra, ABD Kongre Binası'nın Trump fanatizanları tarafından basılması sonrasında Miami Heat oyuncuları ve teknik ekibi, Boston Celtics ile oynanan maçın öncesinde, marş seremonisi sırasında diz çöküp kenetlenerek yaşanan olayları protesto etmişti. Celtics de aynı şekilde Heat'e destek vermişti. 

Senin için hazırladığımız haberler