EuroLeague Ekibi Barcelona'ya NBA'den Bir Yıldız Daha

07.08.2023 - 21:15 | Son Güncellenme: 07.08.2023 - 21:31

EuroLeague ekibi Barcelona, NBA'de son olarak Boston Celtics forması giyen 28 yaşındaki uzun forvet Jabari Parker ile sözleşme imzaladı.

EuroLeague Ekibi Barcelona'ya NBA'den Bir Yıldız Daha

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague ekibi Barcelona transferlerine devam ediyor. Daha çnce NBA'den İspanyol pivot Willy Hernangomez'i transfer ederek ses getiren Katalan ekibi, NBA'den bir isime daha imza attırdı.

Jabari Parkeri Barcelona'da

Barcelona, NBA son olarak Boston Celtics formasını terleten 28 yaşındaki Amerikalı uzun forvet Jabari Parker ile sözleşme imzaladı. Yıldız oyuncu geçtiğimiz günlerde İspanya'da sağlık kontrollerinden geçmişti.

NBA Draft'ında 2. sıradan seçildi

NCAA'de Duke forması giyen 2.13'lük uzun forvet 2014 NBA Draft'ının 2. sırasından büyük beklentilerle Milwaukee Bucks tarafından seçilmişti. 

İlgini Çekebilir
Avrupa'da yıldız yağmuru! İşte NBA'den Avrupa'ya gelen oyuncular...
Habere Git

NBA'de 310 maça çıktı

NBA kariyerinde; Milwaukee Bucks, Chicago Bulls, Washington Wizards, Atlanta Hawks, Sacramento Kings ve Boston Celtics formaları ile toplamda 310 maça çıkan Jabari Parker; 14.1 sayı, 5.5 ribaunt ve 2.0 asist ortalamaları ile mücadele etti.

Sakatlık kariyerini negatif etkiledi

2017-2018 sezonunun başında Milwaukee Bucks forması ile formda bir dönem geçiren Jabari Parker'ın çapraz bağları kopmuş ve kariyeri düşüşe geçmişti. Oyuncu sakatlığından bir sezon önce All-Star oylamasında iyi sayılara ulaşmış fakat yıldızlar karmasına seçilememişti.

Barca'dan 4 imza

Sezon sonunda baş antrenör Sarunas Jasikevicius ile yolları ayırıp takımın başına eski oyuncusu Roger Grimeu'yu getiren Barcelona yaz aylarında 4 transfere imza attı. Katalan ekibi; Unicaja Malaga'dan Dario Brizuela, Joventut Badalona'dan Joel Parra, NBA ekibi New Orleans Pelicans'tan Willy Hernangomez ve son olarak Jabari Parker'a imza attırdı.

İlgini Çekebilir
NBA süper yıldızı EuroLeague'de!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler